Abonnementsartikel

Hvad er bedst: A eller A+++? Det skal være lettere for forbrugerne at gennemskue energimærkningen på de produkter, de gerne vil købe. Derfor foreslår EU-kommissionen, at der indføres en ny og ens energimærkningsskala for alle de produkter, der i dag er energimærkede.

Det glæder Det Økologiske Råd, der længe har set frem til en ny fælles energimærkning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der har længe været brug for en opstramning af mærkningsordningerne, så det bliver nemmere for forbrugere at vælge energivenlige produkter. En fast genkendelig skala, hvor man altid ved, hvad der er bedst, er helt afgørende, hvis mærkningen skal have den bedst mulige effekt på markedet. Derfor er det er et rigtigt godt forslag, siger energimedarbejder i Det Økologiske Råd, Jeppe Juul, på Rådets hjemmeside.

Samtidig ligger der også i forslaget, at der skal være plads til at belønne nye og mere energieffektive produkter.

- Det er rigtigt vigtigt, at der er plads til at belønne de nye og mere energieffektive produkter, der kommer på markedet, og at man derfor undgår, at alle produkter praktisk talt fra start af ligger i den bedste energiklasse. Det skaber også endnu mere konkurrence om at producere de mest effektive produkter til glæde for både forbrugerne og klimaet, siger Jeppe Juul.

Kommissionens forslag er endnu ikke formelt blevet fremsat og skal efterfølgende behandles af både Europaparlamentet og EU's medlemslande.