Abonnementsartikel

Navnet ParkTrac kan lyde bekendt, men det er det ikke. Som det mere end antyder, er der tale om en redskabsbærer til en bred vifte af segmenter inden for den grønne branche. Men derudover er det småt med detaljerne.

Virksomheden ParkTrac A/S, der står bag redskabsbæreren, er selv en forholdsvis ung konstruktion, og løfter først sløret for maskinen og tilhørende redskabsprogram, når Have & Landskab-messen slår dørene op på onsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om en redskabsbærer, som er udviklet helt fra bunden. Den kommer med et stort redskabsprogram, hvor der er endnu mere undervejs. Men alle detaljerne omkring maskinen D-1 må man forbi vores stand på messen for at opleve, siger Henrik Christiansen, direktør i ParkTrac A/S.

Lyst til at fortsætte

ParkTrac A/S blev grundlagt i maj 2013. Perioden frem til nu er blevet brugt på etablering og udvikling. Første adresse var et værksted i Skjern, som tidligere dannede base for det nu lukkede VPM Maskiner. Det faktum bygger ikke på en tilfældighed, idet der er i ParkTrac A/S er forbindelser til VPM Maskiner.

Henrik Christiansen var sammen med sine to brødre Frank og John ejere og grundstammen i VPM Maskiner. Et eventyr, hvor hovedproduktet, redskabsbæreren VPM 3400, blev meget positiv modtaget, men hvor andre faktorer trak tæppet væk under dem.

- Vi fik langt over 100 enheder ud at køre i perioden fra Have & Landskab i 2009 til konkursen i 2012. Produktionen var dyr på dansk grund, og det vidste vi fra begyndelsen. Vi var på vej til at flytte produktionen til Kina, men vi nåede ikke at få det på plads, før pengekassen var tom. Vi brugte ikke pengene på de rigtige ressourcer, fortæller Henrik Christiansen.

Det endte derfor med en konkurs, og værdierne i firmaet blev overtaget af Timan A/S, der nu producerer og sælger VPM 3400.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men konkursen betød ikke enden på maskineventyret for brødrene Christiansen.

- Vi syntes ikke, vi var færdige med branchen. Vi havde en god maskine og glade kunder, og folk i branchen ringede til os og spurgte, om vi ikke skulle i gang igen. Vi var meget kede af det og trætte af situationen, og når folk ringer og spørger på den måde, får man lyst til at fortsætte. Selve maskinen viste jo, at vi kunne et eller andet, siger Henrik Christiansen.

Blankt stykke papir

De tre brødre har fortsat et stort økonomisk krav hængende over hovedet, og derfor har Henrik og Frank, som har involveret sig i ParkTrac A/S, ikke selv nogle penge at investere i projektet. Ejerkredsen består af ni selskaber, hvor det ene er ejet af Peder Nicolaisen, tidligere direktør for den danske JCB-importør Nicolaisen & Larsen.

- Ejerkredsen består af velkonsoliderede firmaer og erfarne erhvervsfolk. Det er en blandet flok, som har erfaring med maskiner og produktion, påpeger Henrik Christiansen.

Selv om det vil være nærliggende at bringe maskinidéer fra VPM Maskiner med til ParkTrac A/S, så understreger direktøren, at det ikke er tilfældet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er startet forfra med et blankt stykke papir. Konceptet er mere eller mindre det samme som i VPM Maskiner, idet man køber redskaberne med. Men D-1 er ikke en kopi af VPM 3400. Der er faktisk ikke et eneste mål, som er identisk fra VPM 3400. Nu er den klar til at blive præsenteret for første gang, og vi håber at have ramt bullseye med den.

Der er på nuværende tidspunkt udviklet et feje/sugeanlæg, en V-plov, en saltspreder, en klipper, en kost og en skovl til maskinen. Men der er meget mere undervejs, lover virksomheden. Modellen er i øvrigt navngivet D-1, da det er en dieseludgave.

- Det var, hvad fantasien kunne række til, lyder det med et grin fra direktøren.

Har man lyst til at se nærmere på den nye redskabsbærer, må man altså forbi ParkTrac's stand på Have & Landskab.