Abonnementsartikel

Nu behøver tømrere og andre professionelle ikke længere at fedte rundt med genstridige skruer, der falder af bitten og kræver alt for mange kræfter, fordi de nægter at tage fat i træet.

NKT Fasteners introducerer nu en helt ny generation af skruer, der ikke mindst er tænkt som en håndsrækning til den professionelle håndværker: Den nyudviklede Spun+ High Speed- skrueserie med blandt andet forbedret TX-kærv, der optimerer pasningen mellem skrue og bit, samt forbedret skruespids, som sikrer, at skruerne tager dobbelt så hurtigt fat i træet som almindelige standardskruer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skrue og bit går ud i et

- Det, som vi ofte hører fra bl.a. tømrerne, er, at de lægger stor vægt på, at skruemaskinens kraft skal overføres uden besvær til skruen. Dernæst at skruen skal starte op, så snart de trykker på aftrækkeren. Endelig skal de føle, at skruen og bitten går ud i ét, og det har været afsættet for udviklingen af den nye skrueserie, forklarer produktchef Jakob Lyck fra ITW Byg i en pressemeddelelse.

ITW Byg er en førende leverandør af fastgørelses- og befæstelsesløsninger til byggeriet og står blandt andet bag NKT Fasteners-brandet.

- Ud over at den nye skrueserie sikrer en langt mere effektiv arbejdsproces takket være optimeret pasning mellem skrue og bit samt de mange forbedringer af skruespidsen og gevindet, giver Spun+ High Speed en bedre ergonomi i løbet af arbejdsdagen. Det betyder meget, når du f.eks. står på en stige og skal skrue den yderste skrue i sternbrættet, at du kan nøjes med at bruge én hånd til det og ikke behøver at lægge ekstra vægt i, fortsætter Jakob Lyck.

Forbedringer fra hoved til spids

Spun+ High Speed-skrueserien omfatter fire varianter, som er målrettet forskellige anvendelser på såvel byggepladser som villaveje. De to korte fuldgevindskruer er forsynet med indvendige fræseribber under hovedet, så de f.eks. lægger sig pænt ned i undersænkede huller i beslag og på den måde undgår at slide beslagets galvanisering af.

De to lange skruer har fået ekstra kraftige fræseribber, så de undersænkes nemt og pænt i træet. På alle fire typer er spidsen optimeret med nyt cut samt kraftigt gevind. Herved sikres en hurtig start, så snart der trykkes på aftrækkeren. Endelig har ITW videreudviklet TX-kærven og patentansøgt idéen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Kærven virker således, at jo mere der presses ned på bitten, jo bedre bliver pasningen. Vel at mærke med en standard bit, pointerer Jakob Lyck.

2000 timers salttågetest

Den nye Spun+ High Speed skrue er overfladebehandlet med NKT Fasteners hårdføre Climate-G3 belægning, der er kendt fra KVATRO-skrueserien og har bestået 2.000 timers salttågetest.

- Overfladen er udviklet specielt til det danske klima, som er ret salt i det og stiller høje krav til skruernes modstandsdygtighed over for rust. Den nye skrueserie har således i lighed med KVATRO-serien en af markedets mest rustbestandige overflader, så skruerne vil holde sig flotte selv efter lang tids udsættelse for vind og vejr, understreger han og tilføjer, at en almindelig standardskrueoverflade som regel bukker under for rusten allerede efter 500 til 1.000 timer i salttågekammer.