Abonnementsartikel

Finnerne kan noget med skov, træ og brænde, for selv om maskiner til brænde kan fremstilles til spotpriser andre steder i verden, så kan finske fabrikanter stadig hævde sig.

En af dem er Palax, som har produceret brændemaskiner og tilbehør til disse siden 1955, og maskinerne fra Palax får nu en ny repræsentation i Danmark, idet Erik Skovlund fra firmaet Skovlund Energi & Teknik for nylig har fået importen af Palax' maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På Langesømessen havde han en save/kløve maskine kørende - Palax KS 40 S - og når man først har fået læsset et tømmerbord med træstammer, så saver og kløver maskinen på livet løs, uden at man på noget tidspunkt skal have fingrene i brændet.

- Det er typisk en maskine til større ejendomme som for eksempel godser eller brændeproducenter, fortalte Erik Skovlund ved demonstrationen.

Han tilføjede, at det særlige ved Palax produktsortiment er, at brændemaskinerne fås fra små modeller til ejere af små skove og op til de store modeller, som demo-modellen på Langesø.

- Man er jo også lidt stolt over, at lille firma som mit får lov til at fungere som importør for Palax, tilføjer Erik Skovlund.

Skovlund Energi & Teknik har eksisteret siden 2008 og er specialist i alternativ og vedvarende energiløsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se flere billeder fra Langesømessen på www.fritidsmarkedet.dk.