Abonnementsartikel

Lely Turfcare DK A/S, der er enedistributør af Toro i Danmark, vil ikke være Have & Landskab foruden, så Torofolkene var igen at finde på HL15.

- Udstillingen har udviklet sig til at være firmaets absolut vigtigste udstilling med besøgende fra næsten alle segmenter i den grønne branche, som Toro leverer til, lød det fra Lars Rævsager, salgschef hos Lely Turfcare DK A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Årets udgave af Have & Landskab bød da også på flere spændende nyheder fra Toro.

- Den kvalitetsbevidste græsklipperejer kan glæde sig over de nye Toro Timecutter med ratstyring. Modellerne SW4200 og SW5000 er begge nært beslægtet med de allerede kendte zeroturn modeller, men de nye modeller er udstyret med et rat. Dette sikrer en nemmere manøvrering uden, at fleksibiliteten ændres. Klippebredden fås fra 107 centimeter, og begge modeller er udstyret med kraftige tocylindrede motorer, forklarede salgschefen og tilføjede:

- For kunder med et større behov er det værd at kigge på Groundmaster 7210 og Groundmaster 360, der begge nu fås med et 254 centimeter klippebord, hvilket gør disse maskiner til rene græsmonstre.

Hybrid-klipper

Fagfolk fra golfbranchen kunne også finde guld på Lely Turfcares stand, hvor en ny hybrid fairway-klipper blev præsenteret, Reelmaster 5010H.

- Den vil sætte nye standarder for hele branchen. Der er tale om en maskine, der via hybridteknologi kan give brændstofbesparelser på helt op imod 25 procent - vel og mærke uden at sænke kapaciteten. Maskinen kan som den eneste på markedet leveres med alle kendte specifikationer, sagde Lars Rævsager.