Abonnementsartikel

Den danske virksomhed Trefor Drive A/S præsenterede på HL15 den eldrevne transporter Tripl. Transporteren er en fusion af en traditionel eldreven transporter på fire hjul og en scooter 45 på to hjul. Helt bogstaveligt endda, idet Tripl er udstyret med tre hjul. To i front og et bag.

Tophastigheden er 45 km/t, og de første 30 km/t rammer man på cirka fire sekunder. En booster-knap hjælper en på vej. Tripl er forsynet med et lastrum, der rummer 750 liter, og deri ligger mange muligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fylder mindre

Den er mindre end en traditionel el-transporter, og dermed fylder den også mindre i gadebilledet. Men de 750 liter giver alligevel plads til at medbringe eksempelvis værktøj og materialer til dagens arbejde. Det kunne eksempelvis være til en boligforening, en kirkegård, campingpladser eller kommunerne. Har man behov for et åbent lad frem for et lukket lastrum, kan det også lade sig gøre.

- Tripl er let at komme rundt med. Den er alsidig, har en fornuftig driftsøkonomi, og så kan man få den i det udseende, man ønsker, siger Steen Meldgaard Laursen, salgsdirektør hos Trefor Drive A/S.

100 km på en opladning

Under lastrummet ligger batteripakken. Den er leveret af Samsung og består af Lithium-ion batterier, som leverandøren giver fem års garanti på.

- Det er samme batteriteknologi, som ligger i en BMW I3. Det tager 4-8 timer at oplade den fra 0-100 procent, men der må meget gerne klatlades løbende. Det tager batterierne ikke skade af. Med et gennemsnitligt kørselsmønster kan den køre op til 100 kilometer på en opladning, siger Steen Meldgaard Laursen og tilføjer:

- Det eneste, der er specielt ved maskinen, er chassiset og plastdesignet. Resten er kendt design. 80 procent af reservedelene er standardvarer, og alle reservedele er på lager i Danmark.