Ved Karup i Midtjylland er der fundet en død sjakal, og ifølge Danmarks Naturfredningsforening er der ikke tale om en udsat eller undsluppet sjakal.
En dyrlæge har undersøgt det trafikdræbte dyr grundigt og har kunnet fastslå, at det drejer sig om et voksent handyr uden testikler og som ikke var chippet.
DN vurderer, at det sandsynligvis er de samme naturlige ledelinjer, som har ledt ulvene til nordpå, der har fået sjakalen til Danmark. Der er - groft sagt ? en nordvestlig gående grøn korridor af skove og naturområder, der går fra Sachsen NV mod Danmark. På den vis er der opstået en natur-motorvej til Danmark.
Foreningen opfordrer til, at man lader eventuelle dyr være i fred og nøjes med at indrapportere sine observationer til Naturstyrelsen. Sjakalen er ikke i dag en beskyttet art og har ikke tidligere levet i Danmark. Om den er naturligt indvandrende, blandt andet som følge af ændringerne i naturen og klimaforandringer, skal afklares.
- Det er altid vildt spændende og ganske sjældent at få nye arter af pattedyr i den danske natur. Vi har dog senest oplevet at få både mårhund og ulv. Mårhunden er vi ikke glade for, mens ulven, der er en hjemmehørende art, skal beskyttes. Nu skal vi have drøftet, hvordan vi griber det an, hvis der er flere, eller hvis der kommer flere sjakaler, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i DN.
Drøftelserne vil ske i regi af Vildtforvaltningsrådet, hvor Danmarks Naturfredningsforening har sæde.
Den jyske sjakal er et hundedyr: Lidt større end en ræv og mindre end en golden retriever. Sjakalen spiser små til mellemstore dyr som harer og små rådyr og fugleæg, insekter og frugt. Den er ikke farlig for mennesker. Den hører normalt til i Sydøsteuropa og er mest udbredt i Grækenland og Serbien.