Abonnementsartikel

Torsdag den 1. oktober 2015 klokken 10.00 åbner Energinet.dk for, at ejere til nye solcelleanlæg kan søge om et forhøjet pristillæg for den strøm, solcelleanlægget producerer. Puljen lukkes igen den 31. oktober. Det oplyser Energinet.dk.I alt er der 40,99 megawatt i den pulje, solcelleejerne kan søge, hvilket i runde tal til svarer til 40.000 husstandes elforbrug.

Energinet.dk vil i efterårets ansøgningsrunde behandle ansøgninger i den rækkefølge, de kommer ind, men modsat forårets ansøgningsrunde, hvor folk på førstedagen stod i kø for at aflevere ansøgninger, så snart puljen åbnede, forventer Louise Rønne Christensen, leder af Energinet.dk's solcelleadministration, mindre tryk på, når puljen åbner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pulje løb tør

- I forårets ansøgningsrunde endte det med, at det kun var den pulje, som private husejere kunne søge, der løb tør. Her i efteråret er der næsten dobbelt så meget kapacitet i den nye, fælles pulje, end der i alt kom ansøgninger til i foråret, så jeg tror ikke, at vi vil se helt så mange møde op eller sidde klar hjemme ved computeren for at taste ind, så snart puljen åbner, siger Louise Rønne Christensen og tilføjer, at kun ansøgninger, der er fyldestgørende, kan komme i betragtning til det forhøjede pristillæg.

Der kan søges digitalt via hjemmesiden www.energinet.dk/solceller eller via papirblanket. Papirblanketten vil være tilgængelig på hjemmesiden i ugen op til, puljen åbner. Linket til ansøgningsportalen vil være tilgængelig den 1. oktober 2015, kl. 10.00.

Præcis vejledning

Energinet.dk vil lægge en vejledning til, hvordan man søger, på sin hjemmesiden, så snart den er klar. Nye regler og en opdatering af forårets ansøgningregler har været i høring, men bekendtgørelsen er endnu ikke trådt i kraft, og derfor er det ikke muligt at lave en præcis vejledning endnu. Men der er lagt op til, at ansøgningerne skal indeholde yderligere oplysninger om købspris og installationspris af solcelleanlægget.

- Så længe bekendtgørelsen ikke er trådt i kraft, kan vi desværre ikke sige, præcist hvilke oplysninger ansøgningerne skal indeholde. Men så snart reglerne er klar, lægger vi en grundig vejledning her på hjemmesiden, siger Louise Rønne Christensen.

I næste nummer af Fritidsmarkedet sættes fokus på alternativ energi, hvor du kan læse mere om blandt andet solcelleanlæg.