Abonnementsartikel

Der skal flere farver på facaden, hvis det står til Skalflex. Viborg-firmaet med ekspertise inden for facadebehandling kompletterer nu sortimentet af pudsprodukter med en ny silikonepuds, som af Skalflex betegnes som markedets mest farverige.

Nyheden hedder Skalflex Silikonepuds og er en indfarvet, vandafvisende slutpuds, som tilbydes i hele 150 forskellige farvenuancer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skalflex Silikonepuds er baseret på silikoneharpiks samt mineralske tilslagsmaterialer og pigmenter, og denne sammensætning gør pudsen både let at arbejde med, giver en god vedhæftning og dækkeevne. Samtidig er den nye puds vejrbestandig og diffusionsåben og har smuds- og vandafvisende egenskaber, der effektivt beskytter facaden mod vejrliget.

Ensartet struktur

Den nye silikonepuds påføres i en lagtykkelse på 1,5 - 2,0 millimeter og giver en robust overflade med en smuk, let og ensartet struktur fremkaldt af kornstørrelsen på omkring 1,5 millimeter. Den er velegnet som slutpuds både indendørs og udendørs over sokkelniveau, og den hæfter perfekt på cementbaserede pladeunderlag, beton, cement og puds. Og som noget meget vigtigt er den velegnet til alle de kendte systemløsninger fra Skalflex. Det gælder blandt andet Skalflex Facadeisolering, Skalflex Netpudsrenovering og Skalflex Ventileret Facadesystem. Bluclad.

Skalflex Silikonepuds leveres færdigblandet klar til brug i 25 kg spande. Selve toningen af pudsen bliver udført efter Skalflex' eget farvesystem på fabrikken i Viborg.

Fremhæver arkitekturen

Facaden skal fremhæve husets arkitektur og tilpasse det til omgivelserne, således at huset falder godt og harmonisk ind i det miljø, det er placeret i.

Farvevalget er et af de mest afgørende virkemidler for, hvordan vi opfatter facadens udseende. Farven afgør, om vi opfatter facaden som let, tung, anmasende eller blot anonym.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Facadefarver er normalt dæmpede farver, og ifølge Skalflex bliver man ofte betydeligt overrasket over, hvor stærkt den farve, man har valgt ud fra en farvevifte hos forhandleren virker, når den kommer op på en fuldt belyst stor facadeflade.

Derfor er det en god idé at få en farveprøve til at smøre op på en plade, inden valget træffes. Men husk, at prøven ikke skal påføres midt på den mest synlige væg, men et sted, hvor den umiddelbart kan overmales uden at skinne igennem, hvis en anden farve vælges.

jf