Abonnementsartikel

Jord uden sphagnum er vejen frem. Det fastslår firmaet Champost, der producerer naturgødet jord. På messen Have & Landskab 2015 i Slagelse viste Champost en sphagnumfri jord til grønne tage og vægge samt store kummer.

Den nye jord opfylder målet om mindre brug af kunstgødning og ressourcetunge råvarer som sphagnum. Jorden er udviklet i samarbejde med flere af landets professionelle anlægsgartnere. At jorden er sphagnumfri, gør den særdeles unik og attraktiv i forhold til andre jordtyper. Sphagnum er en begrænset ressource uden næring og til skade for naturområderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store plantekummer

Der bruges enorme ressourcer på vedligeholdelse af kummer, som året rundt skal se flotte og velholdte ud. Den nye sphagnumfrie jord frigør mange af disse ressourcer, hvilket på bundlinjen kan betyde meget. Blandt undgår man indkøb af gødning, da jorden i forvejen indeholder naturgødning i form af Champost Jordforbedring.

Det tilsatte vækst-ler gør vandingsbehovet mindre, idet leret opsuger og opbevarer en enorm mængde vand og afgiver det igen efter plantens behov. Jorden falder ikke sammen, som hvis der var tilsat sphagnum. Derfor minimeres behovet for opfyldning af jord den næstkommende sæson.