Abonnementsartikel

Et egetræsgulv kan meget let få nogle grimme blå-sorte mærker eller ringe. Det skyldes, at eg har et meget højt naturligt indhold af garvesyre, og når det kommer i forbindelse med metal og fugt, sker der en kemisk reaktion, hvor der ganske enkelt dannes blæk, som sætter sig i træets overflade.

Hidtil har det kun været muligt at fjerne disse mærker effektivt ved en afslibning af gulvet. Men nu er der kommet en meget lettere løsning, idet TripTrap WoodCare har udviklet et nyt rensemiddel, der hurtigt kan opløse og neutralisere den dannede kemiske blækforbindelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nyheden hedder "Trip Trap Pletfjerner til Egetræ" og er en tyktflydende væske, der blot skal sprayes på de blå-sorte mærker og have lov at virke i omkring 30 minutter. Væsken tørres herefter af, og mærket er væk. Det rensede område skal til slut igen påføres en overfladebeskyttelse som det øvrige gulv.

Opstår hurtigt

Mærkerne på eg kan opstå meget hurtigt og uventet. Det behøver nemlig ikke være en "ren" metalgenstand, der sættes på træet. Mange andre ting som eksempelvis keramisk glasur indeholder også metal-forbindelser, der kan skabe den kemiske reaktion. Og hvis genstanden er varm, kan der let dannes tilstrækkeligt med kondens.

"Trip Trap Pletfjerner til Egetræ" kan naturligvis også anvendes på andre træsorter, men det er især på egetræ, at "blæk-problemet" er fremtrædende på grund af det høje naturlige indhold af garvesyre. Det nye rensemiddel er velegnet på egetræsgulve med ubehandlet, sæbebehandlet, oliebehandlet og voksbehandlet overflade.