Abonnementsartikel

En ny energimærkning er nu trådt i kraft, og den skal gøre det nemmere for privatforbrugere at vælge den mest energieffektive varmeløsning til boligen.

Men kun ti procent af de danske husejere kender til den nye mærkning, selv om der er store besparelser at hente. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analysebureauet Norstat på vegne af Bosch Termoteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alle danskere, der går og overvejer enten at købe et nyt hus eller optimere vedligeholdelsen af deres nuværende bolig, vil drage fordel af at kende til den nye energimærkning. Derfor er det bekymrende, at så få boligejere har kendskab til ordningen. Vores bedste råd til boligejere er at se på varmeløsningen som en langsigtet investering, som over tid vil tjene sig selv ind i kraft af en lavere varmeregning, hvis man vælger ud fra energieffektiviteten, siger Jens Bredning, direktør hos Bosch Termoteknik.

Specifikke EU-krav

Den såkaldte ErP-energimærkning blev indført med virkning fra den 26. september, så de mindst energieffektive produkter bliver fjernet fra markedet. Det vil sige, at alle gaskedler, varmepumper og varmeløsninger i det hele taget skal opfylde specifikke, tekniske krav fra EU.

ErP-direktivet har indvirkning på alle energirelaterede produkter, såsom gaskedler og varmepumper, og har til hensigt at fjerne ineffektive og energikrævende produkter fra markedet. Energimærket skal fremgå tydeligt alle steder på produktet. Læs mere om ecodesign-ordningen på Energistyrelsens hjemmeside.