Abonnementsartikel

Bosch opgraderer nu sit udvalg af kap- og geringssave til gør det selv-entusiasterne med to ekstremt kompakte og lette maskiner. Den nye PCM 8-model er med sine kun 7,9 kg den letteste kap- og geringssav på markedet, og den nye PCM 8 S har en trækfunktion integreret i savbordet. PCM 8 S vejer kun 11,4 kg, hvilket gør den både mindre og lettere end sin forgænger. Begge save er derfor nemme at transportere og kan bruges alle vegne.

Forskellen på de to stykker værktøj er deres skærekapacitet. PCM 8 skærer arbejdsemner på op til 60 mm i højden og 120 mm i bredden, og savklingen er nu 216 mm i diameter mod de tidligere 190 mm. Det betyder, at skærehøjden stiger fra 50 til 60 mm. PCM 8 kan derfor nemt bruges til at skære for eksempel taglægter og bærestrukturer til terrasser og andet, som gør det selv'eren arbejder med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tvær- og geringssnit

PCM 8 S har en integreret trækfunktion og kan save arbejdsemner på op til 65 mm i højden og 220 mm i bredden. Begge save kan lave tvær- og geringssnit, hvilket gør dem ideelle til projekter som for eksempel facadebeklædninger, terrasser og gulvbelægning.

Savene har en motor på hele1.200 watt, og for at gøre det nemmere at save præcist bliver skærelinjen projiceret ned på arbejdsemnet med en laser. På PCM 8 S-modellen vælger man selv, om laseren skal projiceres på højre eller venstre side af savklingen. Arbejdsemnet kan fastgøres med en arbejdsklemme, så sikkerheden er i top, når man arbejder med maskinerne. Derudover er PCM 8 S også udstyret med en fleksibel bordforlænger, der giver optimal støtte og sikkerhed, når man arbejder med lange arbejdsemner.

Ideel position

Ved horisontale geringssnit kan savbordet roteres op til 48 grader mod højre eller venstre, hvilket giver mulighed for at finde den ideelle position for arbejdsemnet i forhold til savklingen. For at gøre det nemmere at indstille saven låser den automatisk i de mest benyttede arbejdsvinkler: 15, 22,5, 30 og 45 grader. Skærebredden er da maksimalt henholdsvis 85 og 155 mm.

Værktøj skal være nemt at bruge, og på både PCM 8 og PCM 8 S er alle knapperne nemme at se og betjene. Det er endda muligt at forbinde en støvsuger til maskinen og på den måde slippe for en stor del af besværet ved oprydningen bagefter.