Abonnementsartikel

Den polske by Poznan vil i næste måned år være vært for verdenseliten i Stihl Timbersports, når verdensmesterskaberne løber af stablen den 13-14 november. Flere end 100 atleter fra over 20 lande forventes at deltage i holdkonkurrencerne og i de individuelle mesterskaber.

Fra Danmark deltager Brian Palsgaard i de individuelle mesterskaber, og som hold deltager han sammen med sin far, den nordiske mester i 2014 Preben Palsgaard, Martin Olsen og Mathias Ringholt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Brian Palsgaard var favorit til at vinde de nordiske mesterskaber, der blev afholdt på Roskilde Dyrskue i 2015, men havde problemer med den store Hot Saw, så han måtte nøjes med en placering som femtebedste deltager.

Poznan - en rigtig sportsby

Præcis som tilfældet var med de tidligere værtsbyer for verdensmesterskaber i Timbersports, Innsbruck, Stuttgart og Lillehammer 2012, er Poznan en rigtig sportsby.

I byens messehaller skal der kæmpes om holdmesterskabet den 13. november, mens den individuelle konkurrence om titlen som årets verdensmester vil foregå den 14. november. Det er ingen tvivl om at vinderen af det nordiske mesterskab, svenskeren Hans-Ove Hansson, vil lægge sig i selen for at vinde over sidste års indehaver af titlen, New Zealandske Jason Wynyard.

Fans fra hele verden

Til VM 2015 forventes fans fra hele verden, men i særdeleshed fra Polen, Tjekkiet, Tyskland og de skandinaviske lande.

Desuden forventes denne event at få en helt speciel betydning for medarbejderne hos Volkswagen, som er en af sportens officielle partnere. I Poznan ligger nemlig deres polske datterselskab og fabrik med omkring 7.000 medarbejdere.