Abonnementsartikel

Danmarks Naturfredningsforening har sammen med energiselskabet SEAS-NVE udviklet en klimafond, der skal sikre klimaneutraliseret strøm til selskabets kunder. Ved at investere i nye vedvarende energikilder for de ekstra penge, som kunderne betaler for klimaneutral strøm, sikrer man, at pengene rent faktisk også går til miljøvenlig strøm.

For nylig kunne klimafonden så indvie sin første vindmølle i Store Røttinge på Sjælland. Den nye mølle skal producere strøm til 2.500 husstande om året og er dermed både en gevinst for klimaet og for de el-kunder, der vil være sikre på, at de køber klimaneutral strøm.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- El-systemet giver ikke mulighed for at sige, jeg vil have min strøm fra en bestemt vindmølle eller kulkraftværk. I stedet har vi så udviklet en løsning, hvor pengene kommer ind i en klimafond, der sikrer, at der kommer mere vedvarende energi, siger Lone Gudiksen Møller, markedschef i Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening og SEAS NVE har gennem flere år arbejdet på at udvikle det klimaneutraliserende produkt, og indtil videre har godt 10.000 kunder hos SEAS NVE valgt at købe klimavenlig strøm.

- Vi er glade for, at vi kan bidrage med at finde løsninger, der giver en reel klimagevinst og hjælper med at nedbringe det danske CO2-udslip. Hvis vi skal nå i mål, så er både politikere, borgere, organisationer og virksomheder nødt til at arbejde sammen, og det her er et eksempel på, at vi kan skabe resultater ved at hjælpe hinanden med viden og reel handling, siger Lone Gudiksen Møller.