Abonnementsartikel

Der er verdensrekorder for mange ting, og selvfølgelig er der også en for verdens hurtigste plæneklipper. Den nuværende rekord lyder på 187,6 km/t, hvilket også fortæller, at det ikke er en helt almindelig plænetraktor eller rotorklipper, der har været i spil.

Den verdensrekord vil Viking, der er en østrigste plæneklipperproducent, gerne have fingrene i, og det skal ske med en V8-motor på 408 hestekræfter og 590 Newtonmeter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Plæneklipperen er baseret på en Viking T6 model og er bygget i Norge til hastighedsrekordforsøget, som skal finde sted i Torp Sandefjord Lufthavn.

- For at kunne opnå en officiel verdensrekord og dermed komme i Guinness rekordbog skal plæneklipperen ligne en ganske almindelig plæneklipper - hvad angår ydre mål, farver og designdetaljer. Desuden skal den kunne klippe græsset, og på denne plæneklipper er der monteret et ganske almindeligt klippeagregat, der drives af en el-motor, siger Pål Virik Nilsen, som er markedschef for Viking plæneklippere i Norge.

Hjul fra Formel 3

Den unikke plæneklipper vejer i underkanten af 500 kg og har hjul fra en Formel 3-bil. I det, som normalt er græsopsamleren, finder man kølesystemet og benzintanken på denne model.

Den nuværende hastighedsrekord for plæneklippere blev sat i Spanien i 2014. For at kunne slå rekorden skal gennemsnitshastigheden over en mil være hurtigere. Ikke bare en, men to gange indenfor en time.

- Forsøget på at slå rekorden vil blive gennemført i løbet af efteråret 2015. Guiness rekordbog vil være til stede for at dokumentere at alt går rigtigt for sig, fortæller Pål Virik Nilsen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er den norske rallykører Pekka Lundefaret, som skal være chauffør under rekordforsøget, og han har ligeledes været med på sidelinien under bygningen af plæneklipperen.

- Ideen om at sætte verdensrekord indenfor plæneklippere har jeg haft i mange år, og nu har vi brugt et års tid på reelt at bygge maskinen. Jeg har stor tiltro til projektet, og er overbevist om at den er god nok til at knuse den gamle rekord, siger Pekka Lundefaret som har Norwegian Speed Factory i ryggen ved bygningen af fart-monsteret.