Abonnementsartikel

Varmepumpen er grundlæggende et simpelt stykke mekanik og kan nærmest sammenlignes med et omvendt køleskab. Dermed skulle man tro, at enhver kan smække en varmepumpe op og få billig og driftssikker varme i huset i mange år.

Men så enkelt er det altså ikke. Faldgruberne er mange, og når først anlægget er installeret, bliver det dyrt at reparere på fejlene. Derfor er det en god idé at kigge efter installatører, der har gennemgået særlige kurser og har tilmeldt sig den såkaldte VPO-ordning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når du investerer i en varmepumpe, skal du have et kvalitetsanlæg, der er lovligt, miljøvenligt, driftssikkert og besparende. Det er grundtanken bag VarmePumpeOrdningen,VPO, der er en uafhængig og frivillig brancheordning for varmepumpeinstallatører som el-, vvs- og kølefirmaer, forklarer formanden for VPO, energikonsulent Ole Thygesen.

For at blive medlem af ordningen skal installatørerne bestå et VPO-kursus, hvor de blandt andet lærer at beregne anlæggets optimale størrelse og installere det korrekt. Når VPO-beviset er i hus, kan medlemmerne dokumentere over for deres kunder, at anlægget er udført efter VPO's krav.

Skulle der mod forventning opstå problemer, kan kunden få hjælp gennem VPO's garantiordning.

VPO har cirka 140 medlemmer fordelt over hele landet, hvoraf cirka 120 er udførende installatører.