Abonnementsartikel

Ved at inddrage feriegæsternes oplevelser på Samsø håber foreningen Samsø Oplevelses Aktører at flere af øens turistattraktioner vil lade sig inspirere af den gode fortælling.

I øens feriemagasin fortæller en ferierende familie - bestående af mor, far og to børn - i dagbogsform om sine oplevelser på øen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Familien Carlsen har blandt andet været på hesteryg i Nordby Bakker, udforsket Samsø-labyrinten og er nærmest blevet blæst omkuld af alle de rovfuglene, der drøner hen over hovedet på publikum i Falkecenter Samsø.

Familien har også været på sælsafari med det gode træskib MS Tunø fra 1965 og set på sælkolonier ved Tunø.

Rulle ned ad bakke

Vilde oplevelser ved at rulle ned ad bakke i nogle kæmpemæsige bolde, Zorbbolde, fik familien Carlsen også tid til i oplevelsescentret Samsø Downhill. Boldene er 3,2 meter i diameter og består af en indre og en ydre bold. Herimellem er der 70 centimeter luft, som beskytter personerne i bolden på vej ned ad bakken.

Hvis man ønsker mere action, kan man ligesom familien Carlsen tage på Camping og Feriecenter Samsø, hvor gæsterne blandt andet kan køre på BMX-cykel, besejre en klatrevæg og dyrke bueskydning.

En ferieoplevelse i et andet tempo kan foregå i en veteranbus, Dirch Passer-bussen fra 1934. Den kører rundtureflere gange om ugen, hvor man får set Samsø fra en lidt anderledes og hyggelig måde, mens chaufføren Svend fortæller sandfærdige løgnehistorier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er i alt 26 turistattraktioner at vælge imellem på Samsø.