Abonnementsartikel

Med ny teknologi, nyt produktionsanlæg og nye løsninger til den nette sum af en halv milliard kroner ruster isoleringskoncernen Rockwool sig til en byggebranche i vækst.

- Efter syv dårlige år for byggebranchen kan vi mærke en stigende efterspørgsel på vores produkter. Takket være en investering i rette tid er vi nu rustet til at imødekomme vores kunders behov, siger administrerende direktør for Rockwool Scandinavia, Thomas Kähler, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye teknologi på Rockwool-fabrikken ved Hobro betyder endnu bedre kvalitet og rig mulighed for innovativ produktudvikling. Virksomheden har blandt andet udviklet funktionstilpassede isoleringsprodukter, der skal bidrage til en mere effektiv byggeproces.

Mindre spild

- Resultatet bliver hurtigere arbejdsprocesser, fordi målene på produkterne og deres isoleringsegenskaber er tilpasset typiske konstruktioner i dansk byggeri. Det betyder også mindre spild og affald. Vi er meget glade for at kunne bidrage til en mere effektiv byggeproces, uddyber kommerciel direktør, Allan Schefte. Også Rockwools kunder er glade for udsigten til en mere effektiv byggeproces:

- Vi er hele tiden i konkurrence på prisen, og den største udgift er ikke materialerne. Det er tiden, vi bruger på montage. Jo nemmere det er at montere, jo hurtigere går det, og jo mere konkurrencedygtige er vi, siger Jørgen Damkiær, partner i tømrerfirmaet, Egerbyg.

Med den nye teknologi kan Rockwool tilbyde højere isoleringsevne og en mere berøringsvenlig overflade på flere produkter. Egenskaber, virksomheden nu får mulighed for at udbrede til andre produktområder.

Mere bæredygtigt

Det nye produktionsanlæg giver isoleringsproducenten mulighed for at bidrage endnu mere til bæredygtighed - blandt andet med en ny, mere energieffektiv smelteovn og større anlæg til opsamling af regnvand. Kunderne kommer også til at mærke den nye teknologi i deres regnskab ?ikke kun i den grønne:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi kan nu blandt andet komprimere vores produkter endnu mere, så de fylder cirka halvt så meget som før. Det betyder, at kunderne og Rockwool sparer plads under transporten, på lageret og på byggepladsen. Det kan mærkes på bundlinjen og i CO2-regnskabet, siger Allan Schefte.

Lokale virksomheder

Med investeringen sikrer Rockwool indtægten for over 150 produktionsmedarbejdere i Nordjylland. Byggeriet af den nye fabrikslinje har beskæftiget cirka 50 håndværkere fra lokale entreprenørfirmaer. Omkring 80 millioner kroner af den samlede investering er gået til lokale virksomheder.

Rockwool-koncernen betegner sig som verdens førende leverandør af innovative løsninger baseret på ikke- brændbar stenuld og beskæftiger over 11.000 medarbejdere i flere end 35 lande Koncernen for nylig taget et trin mod en slankere organisation, hvilket ifølge Dagens Byggeri vil koste cirka 500 funktionærer deres job - heraf cirka 80 i Danmark.