Abonnementsartikel

Stihl Advance X-TREEm er en ny serie af sikkerhedsbeklædning, som består af jakke og bukser til arbejdet med motorsav, og sikkerhedssættet har for nylig vundet designprisen iF Design Award. Det oplyser Stihl i en pressemeddelelse.

Sikkerhedsbeklædning bruges over hele verden, men det specielle ved dette sæt er, at det er udviklet og norsk produceret til skovarbejdere og seriøse havefolk i de nordiske lande. Chefen for Stihl i Norge, Bjørn Sønsteby, har været en vigtig brik i udviklingen af sættet, i tæt samarbejde med det norske firma Synfiber Workwear.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er ikke kun optaget af maskiner til have/park, vi er i allerhøjeste grad også optaget af, at sikkerheden under brugen af vores maskiner er i orden til enhver tid. Derfor fokuserer vi på sikkerhedsbeklædning og ved, at jo mere moderne og lækkert et snit, det har, jo mere kommer man til at bruge det. Derfor er vi vældig stolte over designprisen, siger Bjørn Sønsteby.

Sætter nye standarder

Det nye sikkerhedssæt er nyskabende og udviklet med specielt fokus på valg af materialer og praktiske detaljer, som gør arbejdet med motorsaven mere enkelt end tidligere, samtidig med at sikkerheden er i top.

X-TREEm sættet giver brugeren en unik bevægelsesfrihed på grund af det det elastiske materiale ProElast i både bukser og jakke. I sikkerhedsbukserne findes materialet i skridtet og bag, hvilket betyder mindre muskelstress ved bøjen i knæene. I jakken er materialet indlagt i ryggen, hvorfor armstræk ligeledes gøres med stor komfort. ProElast er specelt udviklet til Stihl og findes således udelukkende i Stihls X-TREEm sæt.

Optimal ventilation

Der er lagt stor vægt på luftcirkulationen i hele sættet. I jakken er der lynlås til ventilation under armene, og har man det stadig for varmt, kan ærmerne helt lynes af, så jakken forvandles til en vest. I sikkerhedsbukserne findes lynlåse til ventilation på bagsiden af låret.

Skuldre og albuer er forstærket med et keramisk materiale, og man er dermed ekstra beskyttet mod torne. Dette materiale findes ligeledes på bukserne fra midten af låret og ned. Sikkerhedsbukserne består af materialet Avertic, som ligeledes er specialudviklet til Stihl. Materialet er åndbart og garanterer dermed komfort, også ved høje temperaturer. Selve inderforet er blødt og hurtigtørrende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Farven på sættet er orange og sort samt med indsyede reflekser.