Abonnementsartikel

"Sherpa" står der på siden af AS 940-klipperen fra tyske AS Motor, og henvisningen til en nepalesisk bjergguide er ikke helt skæv, for græsklipperen klarer at arbejde på skråninger, der hælder 40 grader. AS Motor, der har hjemme i Sydtyskland, producerer græsklippere til bjergrigt terræn, men det betyder ikke, at der ikke også er et marked for mærket her i Danmark.

- Vi har forhandlet maskiner fra AS Motor siden 2006, og vi har solgt ni AS 940-maskiner det seneste år. I alt har vi solgt 42 af dem i hele landet de seneste tre år, siger Peter Madsen fra Kolding-baserede Ingvard Madsen, der importerer de tyske klippere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stejl buebro

Han har været rundt på messer med produktprogrammet fra AS Motor, og AS 940-klipperen har ved de lejligheder kunnet ses køre op og ned ad en stejl buebro, der var medbragt for at bevise græsklipperens klatreevner.

- Man bliver jo som et lille barn, når man kører op og ned med den. Og heldigvis virker vores medbragte bakke som en magnet på folk - den er virkelig et effektivt blikfang. Vi har solgt en del maskiner, siden vi deltog i Have & Landskab 2015 i Slagelse, siger Peter Madsen.

Stor frihøjde

AS 940 kan klippe græs, der er op til halvanden meter højt, men man behøver nu ikke at have langt græs for at kunne føle sig fristet af den gule bjergged.

- Juletræsfolket er faktisk begyndt at få øjnene op for den, fordi den i XL-udgaven har en frihøjde på 13 centimeter, hvilket gør det muligt at køre i stødene. De ekstra tre centimeter i forhold til standardmodellen gør lige forskellen, siger Peter Madsen, som derudover peger på kommuner, boligforeninger og anlægsgartnere som oplagte målgrupper for maskinerne fra AS Motor.

Omkring boligforeninger ser man eksempelvis ofte jordvolde, som kan være vanskelige at få klippet på en enkel måde, og her kan maskinerne fra AS Motor ifølge Peter Madsen være en mulig løsning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

AS 940-klipperen har en tocylindret motor på 27 hestekræfter, og når det gælder sideverts arbejde, klarer klipperen hældninger op til 23 grader. I maj 2016 kommer der en fjernstyret udgave af maskinen, som klarer sidehældninger op til 37 grader.

- Vi har allerede fået bestilt tre demoer hos kommuner, så den er meget attraktiv for kunderne. For det er jo præcis den samme maskine - blot er den født med et modul, der gør fjernstyring mulig, og så kan man selv vælge, om man selv vil køre den, eller om man vil fjernstyre den, siger Peter Madsen.

Til foråret kommer også den nye AS 63-terrænklipper. Den klipper græs op til en meters højde og klarer sidehældninger på op til 35 grader.