Abonnementsartikel

Kvalitetskontrollører fra AL-KO er stødt på en serie af akkuplæneklippere med en mulig fejl i printkort. Det drejer sig om modellerne Comfort 38,4 Li og Gudenaa 38,4 Li, oplyser AL-KO Ginge A/S i en pressemeddelelse.

Ved tilslutning kan der ske overspænding på den elektriske motor i den berørte maskintype, hvilket kan beskadige printkortet. Skaden kan medføre tre typer af fejl:

Artiklen fortsætter efter annoncen

1. Motoren vil ikke starte. Enheden kan ikke betjenes.

2. Motoren fortsætter med at køre, selv hvis sikkerhedshåndtaget slippes. Maskinen kan kun bringes til standsning ved hjælp af sikkerhedsnøglen eller ved at fjerne batteriet.

3. Motoren starter allerede, når batteriet sættes i, eller når der drejes på sikkerhedsnøglen, uden at sikkerhedsbøjlen aktiveres i henhold til normal procedure.

I de to sidstnævnte tilfælde er knivene ikke stoppet som sædvanligt via sikkerhedsbøjlen. Dette kan ved uagtsomhed føre til ulykker.

- Vi anbefaler derfor ikke at bruge plæneklipperen, siger Kim Bengtsen, administrerende direktør for Have og Hobby-divisionen hos AL-KO Skandinavien, og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selv om vi kun har opdaget et par plæneklippere med defekterne, vil vi med vores motto "Quality for life" som en sikkerhedsforanstaltning erstatte alle printkort i de respektive plæneklippere gratis.

Ifølge Ginge AL-KO har det nye printkort også fået en softwareopdatering, der integrerer funktionaliteten af plæneklipperen yderligere. Udskiftning af printkort udføres, selvom der ikke har været nogen fejl, fordi skader på printkortet kan forekomme selv efter gentagen brug.

Alle kunder, som ejer en akku plæneklipper AL-KO Comfort 38.4 Li eller Gudenaa 38,4 Li med varenumre 113124, 113125, 113270 eller 113271, bedes kontakte AL-KO Ginge på telefon 98 82 10 00, eller søg information på hjemmesiden http://www.al-ko.com/shop/dk/recall. Her forklares, hvordan man får udskiftet printkortet i sin plæneklipper.