Abonnementsartikel

Firmaet Tontec, der har hjemme i Aalborg, har taget en træsaks fra svenske Intermercato ind i sortimentet. Saksen ved navn Tigergrip fås i tre størrelser fra 235 kg til 820 kg og er dimensioneret til at klippe grene og stammer i tykkelser fra henholdsvis 23 til 30 centimeter. Saksene kan monteres på maskiner fra 3,5 ton, og særligt den mindste model forventer Tontec-ejer Jens Jørgen Poulsen sig en del af på det danske marked.

- Det er jo en simpel konstruktion, og den er et alternativ til en motorsav eller et skovningshoved. Fordelen er, at saksen kan køres tæt på roden, hvor man med en kædesav risikerer, at kæden går i jorden og går i stykker. Læhegn er også en udfordring med en motorsav, og der vil træsaksen også kunne gøre sig fint, siger Jens Jørgen Poulsen, som frem til slutningen af august havde solgt fem træsakse i det halve år, han har ført produktet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

200 træer på to timer

En af dem solgte han til en entreprenør i Nordjylland, som skullle udføre et større fældningsarbejde for en boligforenning.

- Han fortalte mig, at det lykkedes ham at fælde 200 træer på to timer. Det var gået over al forventning, siger Jens Jørgen Poulsen, som også fortæller, at den svenske producent på et tidspunkt solgte 60 sakse til det samme projekt i Norge.

Træsaksen fungerer på den måde, at når træet er klippet, holder saksen fast i træet, så man kan lægge det, hvor man ønsker.

Tontec sælger redskaber og værktøj til bygge- og anlægsbranchen.