Abonnementsartikel

Ulven får skyld for meget - herunder drab på husdyr. Men det viser sig ifølge Naturstyrelsen, at det som regel er hunde, der går til angreb på husdyrene.

Naturstyrelsen er 27 gange i løbet af det seneste halve år rykket ud til folk, der har haft mistanke om, at ulven har været på spil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Naturstyrelsens hjemmeside blev der 10 gange indsamlet DNA-prøver fra døde får, lam og kalve for at fastslå, hvilket dyr, der stod bag angrebet. Én prøve har positivt vist, at en ulv stod bag angrebet, seks gange var det hunde, og i tre tilfælde gav prøverne ikke resultat.

Udbetaling af kompensation

I to af tilfældene uden resultat er der blevet udbetalt kompensation for de mistede husdyr, da det ikke kunne udelukkes, at en ulv havde taget dyrene. Derudover er der udbetalt erstatning ved det ene positive DNA-fund.

Ud over de ti tilfælde, hvor der er indsamlet DNA-spor, er det 17 gange vurderet på stedet, at der åbenlyst ikke har været tale om et ulveangreb.

Det er DCE - Aarhus Universitet, der har analyseret prøverne, som er indsamlet i det seneste halve år. Det er typisk selvdøde dyr, dødfødte dyr eller dyr, som er blevet taget af en ræv.