Abonnementsartikel

Håndværkerens behov har været et helt særligt fokus i udviklingen af de to nye kap-/geringssave GCM 8 SDE Professional og GCM 12 SDE Professional fra Bosch. Begge save har et intuitivt betjeningskoncept, der gør det muligt at indstille dem nemt og hurtigt til forskellige materialer. Savene kan desuden hældes 47 grader til begge sider, hvilket er en ny feature inden for Bosch' 8 tommer-segment.

Den kompakte GCM 8 SDE Professional har en vægt på kun 18,5 kg og er dermed et oplagt valg for eksempelvis gulvlæggere og snedkere, som har brug for at have den med rundt til opgaver. GCM 12 SDE Professional har en skærekapacitet på op til 120 x 400 millimeter med en standard 305 millimeter savklinge. Det er en af de højeste skærekapaciteter i dens kategori og gør det muligt for for eksempel tømrere og anlægsgartnere at skære store diametre i træbjælker og planker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Variabelt omdrejningstal

For tilskæring af materialer som træ, plastic og metal har de nye save et variabelt omdrejningstal: GCM 8 SDE Professional på mellem 3.500 og 5000 omdr./min., hvilket gør den velegnet til skæring af for eksempel gulvbrædder og kabelkanaler, mens GCM 12 SDE Professional på mellem 3.100 og 4.000 omdr./min. gør den oplagt til skæring af for eksempel aluminiumsprofiler. Savene er udstyret med SDS-klikmøtrikken, så savklingen kan skiftes nemt og hurtigt uden behov for ekstra værktøj.

Rent arbejde

En anden feature, som nu også er at finde på GCM 8 SDE Professional, er en hældningsindstilling, der giver mulighed for at hælde saven 47 grader til begge sider. Hældningslåsen er placeret på savenes højre side ved siden af indstillingsskalaen. Låsens position gør den nem at operere, og håndværkeren kan lettere indstille skæringsvinklen præcist.

For at sikre en effektiv støvbeskyttelse er begge save udstyret med en 2-punkts-støvudsugning. Den ene udsugningskanal er som altid placeret bag ved selve savklingen, mens den anden udsugning er monteret på selve savarmen. Det betyder, at støv og spåner effektivt suges væk fra det roterende savblad under arbejdet med en tilkoblet støvsuger. Begge kap-/geringssave er kompatible med Bosch' Click & Clean-system.

Savene er desuden udstyret med et laserlys, der projiceres på arbejdsemnet for præcis skæring, et bæregreb samt to integrerede bordforlængere, som sørger for en sikker materialeunderstøttelse, når man arbejder med større arbejdsemner.