Abonnementsartikel

Skjern Maskinforretning A/S udsprang sidste efterår af maskinforretningen Tobico A/S. Det mest alvorlige i manøvren var navneskiftet, og alle maskinmærker og varegrupper skiftede med. Det samme gjorde de finske redskabsbærere Wille, som kom under Tobico-navnet i foråret sidste år.

Nu er det så Skjern Maskinforretning, der bringer Wille-navnet ud i den danske, grønne branche, og det var således også her, man kunne finde Wille under sommerens Have & Landskab.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Redskabsbæreren fra Wille er blevet kendt for sine overdimensionerede proportioner. Motoren i Wille 265 er en firecylindret 2,2 liters Cat med 50 hestekræfter, som gør den i stand til at køre 35 km/t på landevejen.

300 kg mere end de andre

Totalhøjden på den knækstyrede maskine er 198 centimeter, og bredden er bare 120 centimeter, så den kan arbejde ubesværet i snævre bymiljøer. Fortil kan den løfte 1.400 kilo, og løftehøjden er 70 centimeter. Den vejer 2.050 kg, hvilket er cirka 300 kilo mere end konkurrerende mærker. Dertil kommer brede dæk og stor hjuldiameter.

Tiltrak opmærksomhed

Under Have & Landskab '15 var Wille 265 udstillet, og den tildrog sig i høj grad opmærksomhed. Flere af de besøgende spottede den i forbifarten, fastholdt blikket, mens de passerede den, og vendte så tilbage for at se nærmere på den overdimensionerede kraftkarl.

- På godt jysk, så oplever vi en god interesse for Wille-mærket. Vi har haft den til test i nogle kommuner, og hver gang får vi positive tilbagemeldinger. I efteråret skal den ud til yderligere kommuner og boligforeninger, siger Stig Møller fra Skjern Maskinforretning under messen.

Det er især maskinens udtryk, som ifølge Stig Møller gør en forskel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er grundlæggende en stor maskine, som er skrumpet lidt. Mange kunder har aldrig nogen sinde set den før, men de er meget interesserede og vender tilbage til os. Den er naturligvis meget alsidig, så man kan både bruge den til at klippe græs og til vintertjeneste, siger han.

Wille 265 har et alsidigt hydraulisk system med valgfri manøvreringshydraulik. I front har den tre dobbeltvirkende udtag samt to dobbeltvirkende i bag. Den har tillige som arbejdshydraulik i front valgfrit 54 liter eller 36 liter eller 90 liter ved 190 bar - og 54 liter i bag.

- Maskinen arbejder ikke med et højt hydrauliktryk, men til gengæld kører den mange liter igennem. På den måde får man ikke et varmeproblem. Hovedreglen er, at arbejder man med over 200 bar, giver det for meget varme, siger Stig Møller.

Hjulene trækkes af en stor hydraulikmotor, og yderligere har maskinen centralsmøring og aircondition.

Ekstra lys til sne

På HL15 var den udstillede model 265 udstyret med ekstra lys, og det var der en bevidst tanke med.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har ekstramonteret to blitz­pærer fremad og to bagud. Derudover har den 50x50 mm lamper med 800 lumen på siderne for netop at give mere lys de steder. Det er en fordel, når man rydder sne, siger Stig Møller og henviser til førerens generelle oplevelse, når der arbejdes med maskinen:

- Maskinen er i dag en arbejdsplads, hvor man sidder mange timer hver dag. Især når man udfører vintertjeneste. Chaufføren skal have arbejdsforhold, som han er tilfreds med.

Wille kommer også i større modeller under navnene 365, 455B og 655C.