Abonnementsartikel

Wicanders korkisolerede gulve er fremstillet ved hjælp af en nyudviklet print-teknologi, der tilfører gulvet en overflade, så det kommer til at ligne et rigtigt trægulv. Dekoren printes direkte på korken, og efterfølgende bliver der påført en slidstærk topcoat, som er helt fri for pvc. Teknologien kan, ifølge producenten, få årene til at træde tredimensionelt frem i overfladen, og dermed tilføre gulvet en realistisk dybde og struktur.

Det nye korkgulv hedder Wicanders Artcomfort og differentierer sig fra et almindeligt trægulv ved, at korken kan absorbere lyd og dermed dæmpe trinstøj med op til 20 dB. Gulvet har en blød struktur og holder på varmen. Desuden lover producenten, at det er nemt at holde rent og derfor kan bidrage til et sundere indeklima i hjemmet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To lag kork

Wicanders Artcomfort er opbygget som en sandwich-konstruktion, der består af to lag af kork. Herimellem er en HDF-kerne og øverst en topcoat. Plankerne er faset på alle fire sider og måler cirka en centimeter i højde. Den lave plankehøjde giver mulighed for, at gulvet kan lægges direkte oven på de fleste plane underlag. Gulvet lægges med det patenterede klik-system, Corkloc.