Abonnementsartikel

Det kan være til stor gene for din kat eller hund, hvis den bliver offer for en loppeinvasion. At få de små parasitter inden døre kan udvikle sig til et stort problem - både for dyr og ejer. Derfor er det nu tid til at sætte ind med en forebyggende behandling. Det er dog ikke alle forebyggende midler, som bør anvendes til alle hjemmets firbenede. Katte og hunde kan nemlig ikke tåle de samme behandlinger.

- Når jeg skal anbefale et loppemiddel til hunde, anbefaler jeg Bayvantic, der tilmed har en afvisende effekt over for flåter. Katte kan imidlertid ikke tåle Bayvantic på grund af det aktive stof permethrin, og derfor er det vigtigt at finde et andet loppemiddel til dem. På vores dyreklinik anbefaler vi faktisk at finde et andet middel, hvis man skal behandle en hund i et hjem, hvor der også er kat, siger veterinærsygeplejerske Birka Faarup fra Roskilde Dyreklinik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Biologien hos hunde og katte er forskellige. Derfor er der også forskel på, hvilke loppemidler man skal bruge til dem. Det er vigtigt at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, mener fagdyrlæge og administrerende direktør Simon Vølund fra AniCura, Odense Dyrehospital.

- Når man har kæledyr, er det vigtigt, at bruge de registrerede lægemidler til det, de er godkendt til. Der findes advarsler på emballagen om, at man ikke må bruge bestemte loppemidler til katte. Der er ingen grund til at tage en helbredsmæssig risiko på dyrets vegne, og det gør man for eksempel, hvis man benytter Bayvantic til katte og dermed ikke har sat sig ind i anbefalingerne på området, forklarer Simon.

50 æg bliver til 20.000 lopper

En voksen hunloppe kan lægge op til 50 æg om dagen og kan således formere sig til hele 20.000 lopper på bare to måneder.

De nyklækkede lopper kan springe på en dyr allerede efter få sekunder, så det er vigtigt med en effektiv håndtering af problemet. Især hundene bliver besværet af lopperne, da det klør meget på dem.

Nogle hunde og katte kan tilmed være allergiske over for lopperne, og små hvalpe og killinger kan i enkelte tilfælde få blodmangel, hvis de angribes af mange lopper. Derfor er det en god idé at beskytte dit dyr, allerede inden lopperne hopper til.