Abonnementsartikel

Naturstyrelsen vil gøre det sværere at stjæle træ fra de danske statsskove. Og præcis som var det maskiner, der skulle tyverisikres, er det GPS-teknologi, der bliver løsningen. Det skriver Naturstyrelsen på sin hjemmeside.

Ideen er, at der bankes en lille GPS-sender ind i udvalgte træstammer, som er fældet og stablet, og hvis træet sættes i bevægelse, sendes der besked til skovfogeden, så politiet kan tilkaldes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I første omgang vil konceptet køre på forsøgsbasis med forskellige GPS-typer, og man vil samtidigt øge kontrollen med lastbiler i skovene.

Det er i øvrigt ikke uden grund, at der nu sættes ind på området. Sidste år blev der i alt stjålet 600 kubikmeter træ fra statsskovene til en sammenlagt værdi af 250.000 kroner.

Stjæler med kran

- Tyvene er så frække, at de ved højlys dag kører en stor lastbil med kran ind i skoven for at stjæle de tonstunge træstammer. Så nu tager vi et nyt våben i brug i form af GPS-sendere, som forhåbentlig stopper ulovlighederne, siger skovrider Ole Livbjerg Klitgaard fra Naturstyrelsens Driftscenter.

Det oplyses, at man i forsøgsperioden vil inddrage opkøberne af træ for at finde den optimale GPS-løsning.