Abonnementsartikel

Under Have & Landskab i 2015 præsenterede Kärcher en ny redskabsbærer, MIC 70, med en 66 hk Kubota commonrail dieselmotor og en 100 liters hydraulisk PTO.

MIC 70 er bygget til at kunne håndtere større redskaber end sin lillebror, MIC 50. Den kan eksempelvis køre med en 3,5 meter rotorklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingen af Kärcher MIC 70 er i fuld overensstemmelse med Kärchers politik om at anvende samme komponenter i flere maskinmodeller og samtidig kun sende maskiner på markedet, som er meget grundigt testet.

Lav vægt

- Den kraftigere motor giver over 30 procent effektforøgelse i forhold til Kärcher MIC 50, men også en optimal brændstofudnyttelse. Kombinationen betyder, at maskinen på grund af den lave vægt og kompakte mål kan bruges på fortove til f.eks. snerydning om vinteren, men også har endnu højere kapacitet og rentabilitet til de mest kraftkrævende opgaver som græsklipning med slagle- og rotorklipper om sommeren, fortæller salgschef Flemming Christensen, Kärcher Danmark A/S.

Høje miljøkrav

En af de få ændringer af maskinen i forhold til Kärcher MIC 50 er en digital instrumentering af al elektrisk styring af maskinen. Monitoren til instrumentering kan indstilles individuelt til den enkelte fører, og der er i øvrigt mulighed for at få bak­kamera integreret i monitoren.

- Den nye motor overholder miljøkravene Stage IIIB og Tier IV Final. Vores system er udstyret med partikelfilter og katalysator, som giver en meget kraftig nedbringelse af NOX og CO2. Reduktionen er helt op til 97 procent. Dermed lever maskinen op til de eventuelle krav, der måtte komme i byer, der indfører miljøzoner i stil med, hvad der kendes fra en række større udenlandske byer, siger Flemming Christensen.

MIC 50 og Kärchers samlede udviklingsindsats i det hele taget har siden fået Kärcher Danmark til at indføre en generel to års garanti på alle maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Da vi indførte garantien, var baggrunden, at vi har oplevet så få fejl på de nye maskiner fra vores tyske fabrik, så vi slet ikke var betænkelige ved at indføre to års garanti, som Kärcher Danmark står bag. Hele produktionen af redskabsbærere foregår nu i Tyskland, og vi må bare konstatere, at tysk grundighed slår igennem, siger Flemming Christensen.