Abonnementsartikel

Malabarspinaten er en af nyhederne, Nelson Garden præsenterer forud for forårssæsonen 2016.

- På vore breddegrader er den måske mest kendt som en farvestrålende potteplante. Nu begynder vi at dyrke den som grøntsag, da den er nem at have med at gøre, smuk som klatreplante og lækker at spise. Det er det, der er så fantastisk - at malabarspinaten både er en blomst og en grøntsag, siger Ulf Fransson, sortimentudvikler hos Nelson Garden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kål året rundt

Det er formodentlig den store interesse for at dyrke eksotiske og anderledes bladgrøntsager, som både gør malabarspinaten interessant, men også pak choi, der på dansk hedder kinesisk kål. Kål er blevet lidt af en trend her hjemme, hvilket Nelson Garden supplerer med to helt nye grøntkålssorter, nemlig Lord Kale og Kale Fizz.

- Vi har valgt de sorter specifikt, fordi de har en babyleaf-effekt. Man kan altså nippe spæde blade hele tiden og for eksempel bruge dem i salaten. På den måde kan man høste kål så godt som året rundt, supplerer Ulf Fransson.

Vær trendy med ampeldyrkning

For alle, som længes efter at dyrke grønt uden at have pladsen, ser ampeldyrkning ud til at blive stort i den kommende sæson. Ampeldyrkning går ud på, at man dyrker i urtepotter, der hænger fra loftet. To nyheder inden for ampeldyrkning er en miniagurk, som er lidt mere hårdfør end andre agurker, og en type hængende jordbær, som skulle kunne give bær langt ind i efteråret.

Hvis man ønsker at bæredygtigt er der også godt nyt. Det økologiske frøsortiment vokser stærkt - særligt når det gælder blomster. Der er hele 11 økologiske nyheder at glæde sig til i 2016.