Abonnementsartikel

Forud for den kommende vintersæson står nye dæk højt på bilisternes indkøbsseddel. Dækproducenten Goodyear har derfor i en ny undersøgelse spurgt dækeksperter i hele landet om deres bedste råd ved køb af nye vinterdæk.

Dækforhandlere mener, at det allervigtigste er den karakter, som dækkene får i magasinernes test.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi er 100 procent enige med forhandlerne i, at det er en udmærket fremgangsmåde at tjekke, hvad magasinerne siger, når man skal købe dæk. Hvis man kører med den forkerte type dæk, kan det få alvorlige konsekvenser for bilens køreegenskaber, da dækkene er den eneste kontakt, du har med vejen. Herudover er det også altid en god idé at stille spørgsmål og få gavn af dækforhandlernes viden, når det er tid til at planlægge indkøb af nye vinterdæk, siger Karin Senning, Nordic Senior Brand Manager hos Goodyear Dunlop, i en pressemeddelelse.

Vender dækkene forkert

Goodyear har også spurgt dækforhandlerne, hvilke almindelige fejltagelser, der oftest begås, når danskerne selv skifter dæk uden professionel hjælp. Fire ud af ti adspurgte dækforhandlere svarede, at mange af dem, der skifter dæk derhjemme, ofte kører med et for lavt dæktryk. Derefter svarer 28 procent, at mange af dem, der skifter dæk derhjemme, vender dem forkert.

Eksperterne mener, at de vigtigste ting at tænke på, når de nye vinterdæk skal købes er, hvilke vejforhold man kommer til at køre mest på, valg af dækfabrikant, dækkets størrelse, dækkets slidstyrke og karakteren i magasinernes test.

Dybt dækmønster

Goodyear har også nogle gode råd, når dækkene skal vælges. Vinterdæk, der skal fungere under våde eller sjappede forhold eller forhold med sne og samtidig kunne give et godt greb på is, skal have et dybt dækmønster. Når mønsterdybden bliver mindre, mindskes dækkets evne til at bortlede sjap og få greb på is. Kontrollér derfor, at mønsterdybden er mindst tre millimeter og at dækkene er slidt jævnt.

Spørgsmålene er stillet i en web-rundspørge og blev gennemført af Goodyear i løbet af september 2015 til forhandlere, der indgår i Goodyear Dunlops TestDriver-program. I alt har 382 danske forhandlere deltaget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Goodyear er en af verdens største dækproducenter. Goodyear beskæftiger omkring 66.000 personer og har 49 produktionssteder i 22 lande verden over.