Abonnementsartikel

Avant er nu klar med en hydraulik vandpumpe, der kan pumpe de fleste typer væsker. Den danskproducerede pumpe kan flytte op til 100 kubikmeter i timen, uden det kræver en særlig stor oliemængde. Selv Avants mindste modeller kan let trække vandpumpen, lover producenten.

- Vi har valgt at producere vandpumpen simpelthen fordi, at flere af vores kunder har efterspurgt en pumpe til deres Avant. Da vi var blevet spurgt nok gange, blev vi enige om, at vi hellere måtte gøre noget ved det, fortæller Jørgen Jensen, indehaver af Avant Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store mængder væske

Pumpen har en diameter på 24 cm og en vægt på cirka seks kg. På selve pumpen er der monteret en tre-tommer slange, der kan følge med til de store mængder væsker, der pumpes.

- Vi er så heldige stillet, at vi kender de brancher, der skal bruge pumpen, rigtig godt. Det er jo en kæmpe gave for os, at vi forstår de enkle opgaver, redskabet skal kunne løse, samt de situationer man typisk vil benytte pumpen i. Det gør os i stand til at forudse nogle af de udfordringer, der vil kunne opstå, og så udvikle en pumpe, der tager højde for dem. For eksempel ved vi, at det er alt fra entreprenører og anlægsgartnere til landmænd, som kan få glæde af pumpen. Derfor har det været vigtigt for os, at den skulle kunne pumpe alt - lige fra vand til gylle, forklarer Jørgen Jensen.

Vandpumpen er et relevant produkt inden for alt entreprenør- og anlægsarbejde, hvor pumpen blandt andet kan bruges til pumpning af vand ved udgravninger, til afledning af opdæmmet vand, til kloakarbejde og ved spildevands- eller slamudledning.

Pumpen er allerede nu i handlen, og den kan monteres på alle minilæssere med hydraulikudtag.