Abonnementsartikel

Det tyske firmanavnet Atlas er 80 år gammelt, og de seneste 45 år har mærket været velkendt for såvel gummihjulslæssere som valsetog. Men da Atlas rullede ind på verdens førende landbrugsmesse, Agritechnica i Hannover, ændrede maskinerne navn stort set under messen og blev til Weycor.

- Navneskiftet fra Atlas til Weycor blev indledt på Agritechnica og fuldføres på entreprenørudstillingen Bauma i München i april 2016. Til den tid vil det helt og holdent være Weycor, vi taler om. Også i Danmark, hvor vi vælger den pragmatiske løsning og kalder dem Atlas-Weycor indtil den endelige navneforandring, fortæller salgschef Henrik Kirketerp-Møller hos den danske importør af Atlas-Weycor, Scantruck A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bredt program

- I hverdagen får navneændringen ingen betydning for hverken os eller vore kunder. Vi kan fortsat tilbyde det brede program i gummihjulslæssere med 14 knækstyrede modeller fra 2.150 til 9.500 kg. Det samme gælder valsetogene, hvor der er ni typer fra 2.450 til 13.900 kg, siger Henrik Kirketerp-Møller og tilføjer, at Atlas ændrer navn som følge af en en firma-opsplitning helt tilbage i 1971.

I 1969 døde grundlæggeren af virksomheden, Hinrich Weyhausen, og hans tre sønner videreførte firmaet sammen. I 1971 gik den ene søn, Friedrich Weyhausen, imidlertid solo og startede F. Weyhausen GmbH & Co, som senere blev til det Atlas Weyhausen, som siden har produceret Atlas-læssemaskiner og -tromler.

Atlas via Terex

De to andre brødre slog sig på produktion af gravemaskiner. I 1999 solgte de imidlertid deres virksomhed til et handelsselskab, som tre år senere solgte alle aktiviteter til Terex. Her fortsatte produktionen af gravemaskiner under navnet Atlas-Terex. I 2010 blev Terex-virksomheden igen solgt, nu til en bulgarsk rigmand og investor, som siden har produceret gravemaskiner under navnet Atlas.

- En aftale mellem de to gange Atlas giver begge virksomheder mulighed for at anvende Atlas-navnet frem til 2018. Atlas-Weyhausen har imidlertid besluttet at gennemføre navneforandringen nu. Derfor bliver Atlas til Atlas-Weycor og lidt senere simpelthen til Weycor, forklarer Henrik Kirketerp-Møller.

Scantruck har været importør og forhandler af de tyske gummihjulslæssere og valsetog siden 2006.