Abonnementsartikel

Jammerbugtens Golfklub i Fjerritslev har fået en usædvanlig spiller på banen ved hul fem. Her blev golfklubbens grøfter pludselig fyldt med vand, fordi en bæver havde bygget en dæmning.

På golfklubbens hjemmeside præsenteres byggeriet, og publikum opfordres til at vise hensyn til de bævere, som først for nylig blev set i Nordjylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmarks Naturfredningsforening er der glæde over, at bestanden af bæver således er i fremgang.

- Vi skal forvente, at flere bævere vil sprede sig til resten af Jylland, bogstaveligt talt som ringe i vandet. Så det er ikke første eller sidste gang, at bævere vil krydse Limfjorden, siger Bo Håkansson fra DN og tilføjer, at bæverens dæmninger skaber levesteder for andre dyr og planter, men det kan nogle gange give konflikter, som skal løses.

- Bæveren er en økologisk entreprenør, som forbedrer vores natur. Den hjælper med at genskabe noget af det, som igennem flere hundrede år er forsvundet fra Danmark, nemlig de mange skovsumpe, småsøer og det døde ved i skovene. Det er ofte levesteder for mange truede plante- og dyrearter, siger han.

En anden bæver er observeret et sted på Naturstyrelsens arealer i området. Et sted, styrelsen ønsker at holde hemmelig af hensyn til bæveren.