Abonnementsartikel

Danske fåreavlere er gået sammen om dannelse af en ny landsorganisation kaldet Fællesorganisationen Får. Bag organisationen står en lang række lokale fåreavlsforeninger, raceforeninger og distriktsforeninger under Dansk Fåreavl. Det er foreninger, som repræsenterer et bredt udsnit af fåreavlere i Danmark - erhvervsfåreavlere, såvel som deltids- og hobbybetonede fåreavlere.

- Vi har nu fået en organisation, som kan varetage fåreavlernes interesser bredt, og målet er, at vi kan overtage de opgaver, som i dag varetages af mange forskellige foreninger uden egentlig koordinering, siger Bjarne Wohlfahrt, formand for Fællesorganisationen i en pressemeddelelse fra den nye organisation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagpolitisk arbejde

Rent organisatorisk er Fællesorganisationen Får opbygget som en paraplyorganisation, som skal repræsentere de bagvedliggende medlemsforeninger i det udadvendte politiske arbejde over for samfundsinteresser samt medvirke til at organisere det interne fagpolitiske arbejde inden for avl, sundhed og produktion.

Endvidere vil Fællesorganisationen søge at etablere samarbejde med andre foreninger uden for paraplysamarbejdet i de spørgsmål, hvor der er fælles mål, f.eks. inden for tillempning af reglerne for transport med dyr.

Valg af bestyrelse

Ved den stiftende generalforsamling den 15. november i Vissenbjerg blev der valgt en overgangsbestyrelse, som skal udarbejde et egentligt arbejdsgrundlag for organisationen. Og det oplæg skal præsenteres ved det første repræsentantskabsmøde, som forventes afholdt i maj næste år. Her skal der så vælges en egentlig bestyrelse.

Bestyrelsen vil til repræsentantskabsmødet i maj bl.a. komme med et oplæg til, hvordan Fællesorganisationen Får kan medvirke til en videreførelse af Fåreafgiftsfonden, hvor spørgsmålet om betaling af fondens administration er det, som trænger sig mest på at få løst i 2016.

Den valgte overgangsbestyrelse har følgende medlemmer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bjarne Wohlfahrt, deltidsfåreavler ved Vejle, formand.

Chr. Svendsen, fuldtidsfåreavler ved Skærbæk, næstformand.

Jeppe Monska, fuldtidsfåreavler ved Skærbæk, kasserer

Inga Stamphøj, dDyrlæge ved Sakskøbing, sekretær

Karl Barslund, deltidsfåreavler ved Nr. Nebel

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annette Panduro Petersen, deltidsfåreavler ved Horbelev, suppleant

Randi Worm, dyrlæge ved Nr. Nebel, suppleant