Abonnementsartikel

Irritation kan føre til mange ting, men ikke nødvendigvis til dårlige ting. En ny fliserensemaskine er eksempelvis udviklet på grund af irritation - en irritation over det ukrudt, som blev ved med dukke op mellem Jan Nielsens fliser. En ukrudtsbrænder fjernede nemlig kun problemet i ganske kort tid, og da Jan Nielsen udvikler maskiner, var det nærliggende for ham at forsøge sig med en maskine til at rense fliser.

Der findes ganske vist maskiner til mekanisk rensning af fliser, men de er temmelig store og har en tendens til at være for hårde ved fliserne, så Jan Nielsen satte sig ned sammen med sin kollega i firmaet Green Tiller, Simon Brøndum, og udtænkte en lille fiks maskine. Resultatet blev Green Buster 63 Professional, som kendetegnes ved en overkommelig størrelse og på de skråtstillede metalbørster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mos og alger er væk

- Det tog lang tid at finde den helt rigtige vinkel på børsterne. For vi var ikke interesserede i en maskine, der var for hård ved fliserne. Som det er nu, fjerner børsterne ukrudtet mellem fliserne, og når man har været over fliserne nogle gange, er mos og alger væk, og fliserne bliver lysere, forklarer Jan Nielsen.

Green Busters børster drives af en Briggs & Stratton-motor, og børsternes rotationshastighed er moderat. Det betyder, at småsten og skidt ikke slynges væk og kan forårsage ulykker, som tilfældet er med hurtigroterende maskiner som græstrimmere og buskryddere.

- I forhold til de hurtigtkørende maskiner er risikoen for at komme til skade eller ødelægge ting minimal ved Green Buster, forklarer Jan Nielsen.

Han mener, at Green Buster 63 Professionel er et oplagt valg til mindre entreprenører, boligforeninger og andre med større flisearealer, der skal vedligeholdes.

Maskine til private

En enklere og lettere udgave af Green Buster til private brugere er på tegnebrættet, og Jan Nielsen forventer, at den kommer på markedet til foråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den professionelle model har et knækled, som gør, at maskinen kan køre med forskellige vinkler. Det får hobbymodellen ikke, siger han.

Green Buster er blevet testet af professionelle brugere siden foråret, og maskinerne har været ude hos forhandlerne i nogle måneder.

Et ordentligt produkt

Man skal ikke forvente at se den i byggemarkeder eller i lavprisvarehuse, for Jan Nielsen og Simon Brøndum har en klar strategi om, at deres maskiner skal være et forhandlerbrand.

- Vores maskiner hører ikke til i den billige ende. Man skal give lidt ekstra, men får så et ordentligt produkt, der er nemt at betjene og med beskedent vedligehold, siger makkerparret samstemmende.

Green Tiller har til huse ved Kværndrup på Fyn, og udover Green Buster tilbyder Green Tiller en række maskiner til have/park-sektoren, herunder multimaskinen M5, som har markedets bredeste redskabsprogram til lynkobling. Skift af redskaber tager kun otte sekunder - uden brug af værktøj.