Abonnementsartikel

Den 24. november gik startskuddet til skrotning af gamle brændovne, og med udsigten til at få 2.000 kroner i hånden for det gamle jern er ansøgningerne lige siden væltet ind.

Puljen til at komme af med de gamle forurenere er på 45 millioner kroner, og hvis ansøgningerne fortsætter med at strømme ind på samme måde, så er pengene sluppet op allerede i januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er nok til at udskifte 21.000 af de cirka 150.000 gamle brændeovne, men det er heller ikke meningen, at alle skal have et tilskud, siger Brian Kristensen fra Miljøstyrelsen til dr.dk og tilføjer:

- Hensigten med ordningen er at skabe opmærksomhed omkring, at der ikke kun er en stor miljøfordel ved en udskiftning, men også en stor økonomisk fordel, da en ny ovn er langt mere effektiv.

Skrotningstilskuddet er på 2.150 kroner pr. brændeovn, men derfra skal trækkes en udgift til skorstensfejeren for at tjekke ovnens alder - den skal være før 1990 - så derfor kan man forvente små 2.000 kroner i hånden. Pengene fordeles efter først til mølle-princippet.