Abonnementsartikel

S. D. Kjærsgaard A/S, Ole Mathiesen MaskinCenter A/S, Elite Service og Rosenholm Have & Park ApS har alle adresser i Hornslet på Djursland, og onsdag den 9. december går de fire maskinhandlere sammen om at trække folk til byen.

- Vi slår hestekræfterne sammen om at præsentere masser af maskiner til have, park og vej samt naturligvis også en stribe af forskellige kommunal-maskiner. Og vi byder på både nyheder, masser af fagligt indhold og rigeligt med godt til ganen, siger direktør Ole Mathiesen hos OMMC - Ole Mathiesen MaskinCenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De fire maskinfirmaer er konkurrenter på en række felter, men vælger at se kollegialt på Hornslet som en markant maskinby.

Lille by

- Det er lidt enestående, at en lille by på Djursland i den grad kan præsentere et overflødighedshorn af muligheder inden for have-, park- og vejmaskiner. I indbyggertal fylder Hornslet omkring en promille af Danmark. Hvis det skulle overføres på antal forhandlere af have-park-vej-maskiner, skulle de ligge tæt. Der ville være flere end 4.000 af dem i Danmark. Så tæt ligger de kun i Hornslet, siger Ole Mathiesen.

Mange maskinmærker

De fire maskinfirmaer kan tilsammen præsentere en stor palette af kendte maskinmærker.

S. D. Kjærsgaard er importør og forhandler af Case og Kärcher, og der er nyheder fra begge mærker klar til dagen. S. D. Kjærsgaard vil dagen igennem byde på nonstop-demo af Kärchers nye to-personers redskabsbærer Mic 130 og af Case 321F kompakt gummihjulslæsser på 6,5 tons.

Ole Mathiesen MaskinCenter har blandt andet John Deere og Danmarks nye redskabsbærer Parktrac på programmet. Firmaet har netop indgået aftale om at være Danmarks første forhandler af Parktrac. Det betyder, at det bliver i Hornslet, der for allerførste gang bliver lejlighed til at teste maskinen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Elite Service viser blandt andet den kombinerede redskabsbærer og minilæsser Tool Trac og den knækstyrede redskabsbærer VPM3400. Begge er danskproducerede maskiner fra virksomheden Timan nord for Ringkøbing. Elite Service præsenterer også læssemaskiner fra VM Loader.

Rosenholm Have & Park forhandler en række af de kendte mærker til den grønne sektor og benytter dagen til at vise solidt frem af muligheder. Firmaet er autoriseret forhandler af det svenske topmærke Husqvarna, som blandt andet producerer plæneklippere, riders, havetraktorer samt hækkeklippere og buskryddere. Endvidere har Rosenholm Have & Park også forhandling af Stihl og Honda.

Kål på ukrudtet

Åbent hus-arrangementet onsdag den 9. december starter hos S. D. Kjærsgaard på Sortevej 10, hvor firkløveret af maskinhandlere byder velkommen.

Derefter kommer Henrik Svennild fra Brøns Maskinforretning syd for Ribe på besøg. Han tager turen fra det sønderjyske til Hornslet for at fortælle om alternativ ukrudtsbekæmpelse.

Og så er maskinhandlerne ellers klar til at vise deres produkter frem. I Hornslet er der ikke langt til næste maskinhandler, og fra Ole Mathiesen MaskinCenter på til Rosenholm Have & Park er der blot otte minutters gang. Og undervejs kommer man forbi S. D. Kjærsgaard og Elite Service, der ligger lige over for hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Åbent hus og julebuffet

Der holdes åbent hus i alle fire firmaer fra klokken 10.30 til 17. Mellem 12 og 13.30 rigger Ole Mathiesen MaskinCenter hele værkstedet an til julebuffet, som alle åbent hus-gæster kan deltage i.

- Vi håber, at folk vil give os et praj på forhånd, hvis de vil spise med. Det er nødvendigt. Så sørger vi for, at der er mad nok. Den kombinerede åbent hus- og tema-dag skal blive en god oplevelse med både maskinnyheder og masser af fagsnak, siger direktør Ole Mathiesen.

Når dagen er overstået, vil de fire maskinhandlere evaluere arrangementet og vurdere, om det skal gøres til en tilbagevendende begivenhed.