Abonnementsartikel

15 år efter at Danmark blev anerkendt som vinproducerende EU-land, høstes der medaljer som aldrig før af de danske vinproducenter.

En af dem er Skærsøgaard, som alene i år har fået 15 guldmedaljer, 8 sølv og 7 bronze fra Danmark, Frankrig, Italien, Tyskland, Kina og England.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu er årets høst ikke noget at prale af, og det er da også vinene fra det gode år 2014, som Skærsøgaard med vinbonden Sven Moesgaard i spidsen har vundet de mange præmieringer.

Respekt og muligheder

- Det er heldigt for et ungt vinland som Danmark at få en god, dansk årgang så positivt vurderet ved blindsmagninger så mange steder i verden. Det giver respekt og store muligheder for samhandel for den "Nordiske vinstil". Vi kan se, at både de danske og udenlandske restauranter sætter danske vine på vinkortet, siger Sven Moesgaard og fortsætter:

- Vinenes renommé har flyttet sig fra en vits til en trend, men vi skønner, at endnu under en procent af danskere endnu har smagt en dansk vin, så der er store udviklingsmuligheder. Jeg tror, at det især er den udenlandske erkendelse af de danske vine, som har skubbet til udviklingen.

- I år havde Skærsøgaard den ære, at vinene blev udstillet og smagt i FN i New York, som havde udvalgte vine fra hver af verdens 92 vinnationer. Det åbner døre, mener vinbonden fra Skærsøgaard.

Tøbrud for danske vine

En håndfuld danske vingårde har ifølge vinanmeldere brudt igennem den usynlige mur af anerkendelse, og på Sven Moesgaard glæder sig over udviklingen, og begynder også at tro på, at dansk vinproduktion kan blive rentabel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er vigtigt først at tænke på stabil kvalitet, så i år glæder vi os over, at branchen og de stor konkurrencer har kåret Skærsøgaard til Årets vingård og over at have vundet titlen Årets vinmager for årets bedste druevin og årets bedste frugtvin, siger Sven Moesgaard og tilføjer:

- Og så glæder det mig især, at vi løb med guldet og trofæet fra Englands ciderkonkurrence og hele to sølvmedaljer fra Frankrigs største konkurrence for mousserende vine, hvor 622 vine fra 26 lande konkurrerer, og hvor vi nu på 8. år vinder sølv.