Abonnementsartikel

Når brakpudsningen foregår over stok og sten, skal materiellet kunne holde til lidt af hvert, og det gør redskaberne fra det amerikanske firma Kunz Engineering.

Det mener den danske importør, Rødkilde ATV, som har fået lavet en særlig udgave til det danske marked.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Hvis du har dårlige erfaringer med diverse kinesiske slagleklippere og ikke helt har budgettet til en Kunz Rough Cut 57, så kig på en Rough Cut 44 Denmark Limited Edition. Vi har nemlig bedt Kunz fabrikken om at lave en high-end ATV brakpudser til en low-end pris, siger Kim Rasmussen, indehaver af Rødkilde ATV på Fyn.

Roterende knive

I stedet for slagler bruger Kunz roterende knive, som er dimensioneret til at holde til at køre ind i stubbe, sten og træstammer.

Kunz Rough Cut-klipperne kører i næsten alle Naturstyrelsens skovdistrikter og er anerkendt som den mest robuste ATV-klipper på markedet, oplyser Kim Rasmussen og tilføjer, at på grund af rotorprincippet kan Kunz' brakpudser køre i højt materiale, helt op til 2-3 meter.

Brakpudseren drives af en 19 hestekræfter stærk Briggs & Stratton-motor med selvstarter.

Findeler græsset

Den kraftige opbygning gælder også for Kunz' græsslåmaskine Kunz Finish Cut, som også importeres af Rødkilde ATV.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er lagt meget arbejde i udformningen af skjoldet på slåmaskinen. Her suger de tre knive græsset op og findeler det. Den skrå fremkørsel bevirker, at det findelte materiale spredes ud og formulder og ikke bare lander i en bunke ved siden af maskinen, forklarer sælger Niels Egelund, Rødkilde ATV.

På grund af opbygningen med et hjul i hvert hjørne kører Kunz Finish Cut-klipperen meget stabilt, selv ved store hastigheder. Den kan køre fra 3-16 kilometer i timen afhængig af, hvor meget græs der er.

Hvis der køres "tom" i enderne kan hastigheden ifølge Rødkilde ATV komme helt op på 20-25 kilometer i timen. Slåmaskinen drives af en Briggs & Stratton-motor på 19 hestekræfter.