Abonnementsartikel

Langt over halvdelen af danskerne bliver indendørs, når det regner. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af firmaet Guide, der producerer arbejdshandsker til forskellige professionelle erhverv.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af de adspurgte (54 procent) synes, at det regner for meget i Danmark, og 68 procent bliver indendørs, når det regner. Kun to ud af ti af de adspurgte (27 procent) kan forestille sig at arbejde udendørs i regn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men stillet det rigtige udstyr i udsigt ser tallet anderledes. Ifølge undersøgelsen vil 50 procent af de adspurgte gerne være mere ude, hvis de havde bedre tøj og udstyr.

Europas mest regnvåde by

I erkendelse af at det regner en del i Danmark og i resten af Norden, har Guide taget tyren ved hornene og lancerer nu helt nye modeller af vandtætte arbejdshandsker.

For at bevise at vandtæt rent faktisk betyder vandtæt, så er arbejdshandskerne testet af særligt udsatte erhvervsgrupper i Europas mest regnfulde by, Bergen, hvor det skønsmæssigt regner hver anden dag med omkring 2.250 millimeter regn pr. år.

- I testen har vi valgt også at inddrage erhvervsgrupper, som dagligt arbejder udendørs, men som traditionelt ikke har adgang til arbejdstøj på samme måde som bygge- og industribranchen. Det har vi gjort for at få et andet perspektiv på vores nye modeller, men også for at understrege, at alle erhverv har ret til arbejdstøj, der matcher arbejdsdagens gøremål, siger Åsa Lindberg Svensson, sortimentchef hos Guide, i en pressemeddelelse.

Andre erhverv

Blandt erhvervsgrupperne, der har testet handskerne, findes blandt andet pædagoger, bude og tømrere. Med de nye modeller supplerer Guide sin kollektion med yderligere vandtætte arbejdshandsker for på den måde at bidrage til en behagelig, tør og sikker arbejdsdag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi håber, at vores test kan inspirere og påvise, at det faktisk er muligt at arbejde tørt og trygt på trods af, at man arbejder udendørs i regnvejr, siger Åsa Lindberg Svensson.

Resultatet af Guides "The Wet Test" i Bergen kan ses på YouTube.