Abonnementsartikel

Stigende vandstande, kraftigere storme og skybrud skaber stadig større problemer med oversvømmelser mange steder i landet. Et nyt hegn, der kan holde vandet på afstand, er FloodFence fra danske Poda Hegn.

Hegnet kan installeres omkring ejendomme og landsbyer, langs kystlinjer og veje, samt rundt om elektriske installationer med mere. Hegnet er en permanent sikring imod de oversvømmelser, der jævnligt forårsager gener og skader på lavtliggende ejendomme med enorme omkostninger til følge.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Poda FloodFence er testet og overholder normerne under Britisk Standard PAS 1188 og den amerikanske norm for materialer til afværgelse af oversvømmelse, ASCE standard 7.05.

Permanent løsning

- Poda FloodFence er en permanent og effektiv løsning i områder, hvor der er problemer med oversvømmelser. I forhold til en traditionel digekonstruktion kræver FloodFence meget mindre plads og kan desuden spare betydelige anlægsomkostninger, fortæller Poul Dalgaard fra Poda Hegn og tilføjer, at FloodFence i særlig grad anvendes af elværker og vandværker, som i høj grad er sårbare under stormflod. I England anvendes FloodFence bladnt andet til at tæmme floden Thames.

Hegnet opbygges på stedet af få komponenter, bestående af særdeles kraftige, ekstruderede hegnselementer og pæle, fremstillet i genbrugs polyethylen.

Polyethylen (HDPE) betragtes som en af de mest miljøvenlige plasttyper, og for at forhindre nedbrydning fra solens stråler er materialet tilsat UV-beskyttelse. Den forventede levetid er 150 år og til den tid kan materialet genbruges igen.

Poda Hegn leverer både materialer og nøglefærdige hegn.