Abonnementsartikel

Det danske landskab har allerede én gang i år været dækket af en tyk dyne af sne, hvilket har været en påmindelse om, at det gælder om at holde maskinparken klar til at rydde veje, stier og parkeringspladser.

I den forbindelse vil den danske Liebherrimportør Johs. Møllers Maskiner A/S gerne slå et slag for fordelene ved en kompaktlæsser.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Liebherrs 5,5 ton læssemaskine L 506 giver nogle muligheder, som man ikke får med traditionelle redskabsbærere og kompakttraktorer. Og så har den dobbelt så mange hestekræfter at byde ind med end de største redskabsbærere og de klassiske vinter-traktorer, forklarer distriktschef Michael Jørgensen hos Johs. Møllers Maskiner i en pressemeddelelse.

Flere redskaber

- L 506'eren er en hjullæsser, som naturligvis kan flytte masser af sne med skovlen. Men vi monterer den også med skrabeblad og saltspreder, og kost er naturligvis også en mulighed. Det sikrer, at man er rigtig godt kørende, når vinteren melder sig, siger Michael Jørgensen.

Den kompakte læssemaskine er ifølge importøren født med flere kvaliteter, der optimerer den også i forhold til vintertjeneste. Såvel maskinhøjden som indstigningshøjden er lav. Det er en klar fordel for maskinføreren, som måske skal ind og ud af maskinen nogle gange i løbet af arbejdsdagen.

Liebherr-konstruktørerne har imidlertid sørget for, at det kompakte holdes i det ydre. Plads og komfort i kabinen er skabt netop med henblik på hele arbejdsdage, oplyser Johs. Møllers Maskiner.

- Motoren er den nye Stage III B. Og motoreffekten på 46 kW/63 hk er ikke alene speciel for en kompaktmaskine i denne størrelse til vinter-jobs, men også unik i forhold til andre læssemaskiner i klassen, siger distriktschef Michael Jørgensen.