Abonnementsartikel

Når det kommer til indbrudssikring, så har danske boligejere i mange år måttet vælge mellem stilren boligindretning eller neutrale sikkerhedsdøre i stål uden mulighed for personligt udtryk.

Men nu lancerer Swedoor sikkerhedsyderdøre, som med betegnelsen RC3 har en af de højeste sikkerhedsklassificeringer til private boliger. Dørene fås i en lang række populære dørdesign i træ uden kompromis med sikkerheden og med et løfte om, at tyven får kamp til stregen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom danske boligejere i stigende grad er blevet bedre til at indbrudssikre deres hjem, ligger vi stadig i toppen over indbrudsplagede lande i Europa. Sammenlignet med for eksempel Sverige har vi tre gange så mange indbrud i private hjem.

Præget af stål

Forsøg i andre lande viser, at indbrudsraten kan reduceres markant ved brug af indbrudssikrede døre og vinduer.

Men især dørene mangler at slå igennem på det danske marked, og en af grundene kan være, at markedet for sikkerhedsyderdøre i mange år har været præget af stål, hvilket sjældent matcher den nordiske boligindretning og som kun tilbyder meget få designmuligheder.

Den udfordring har dørproducenten Jeld-Wen, som står bag dørbrandet Swedoor, taget op og har nu udviklet helt nye sikkerhedsyderdøre i træ, som er klassificeret i EU-klassen EN 1627 RC3 - en af de højere sikkerhedsklasser efter EU-standarder for døre til private hjem.

Gælder også døre med glas

Man kan ikke umiddelbart se forskel på Swedoors nye sikkerhedsklassificerede yderdøre og elegante designdøre, for en stor del af dørproducentens populære yderdøre i Advance-Line-serien - det gælder også dørmodeller med glasruder - fås nu som sikkerhedsyderdøre. Det inkluderer også udvalgte døre, der er velegnede som altan- og terrassedøre, hvor indbrud også ofte sker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sikkerhedsyderdøren har adskillige patenterede produkt- og materialeløsninger, blandt andet på karmen, som låses effektivt ind i vægkonstruktionen: isolerende, lamineret sikkerhedsglas, samt en særligt forstærket dørbladskonstruktion, hvor materialet fjedrer i stedet for at gå i stykker. Derudover også forstærket slutblik, 3-punktslås, låsecylinder (tilvalg), hængsler med mere og ikke mindst dørspion, som skal gøre boligejeren mere tryg ved uventet besøg.

Som prikken over i'et for den energibevidste boligejer giver Swedoorss sikkerhedsyderdør også en forbedret isoleringsevne end markedets traditionelle sikkerhedsyderdøre i stål, fordi den træbaserede sandwichkonstruktion har en markant højere isoleringsfaktor end stål, også hvad gælder u-værdi og lyd.