Abonnementsartikel

Danske PrimeCare introducerer nu to nye og effektive produkter til ridesporten, PrimeCare Hoof og PrimeCare Skin, til behandling af henholdsvis sur stråle og muk hos heste og ponyer.

Bag produkterne og firmaet PrimeCare står biokemiker Jan van Wyhe-Storgaard og beslagsmed Kim Lützhøft. Makkerparret har stor praktisk indsigt og faglighed inden for heste- og hovlidelser, og de to har sammen fundet en ny indgangsvinkel til bekæmpelse af de almindelige forekommende lidelser sur stråle og muk hos heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge lidelser er til stor irritation for hesten og dens ejer og kan i værste fald lede til, at hesten ikke kan rides.

Erfaring fra kostalden

Jan van Wyhe-Storgaard er biokemiker med stor erfaring i de skadelige kemiske processer, som opstår ved opstaldning af dyr.

- Jeg har arbejdet en hel del med de klovproblemer, som opstår ved opstaldning af malkekøer, som på grund af de store mængder gødning og gylle på staldgulvet udsættes for et massivt pres på klovene og huden omkring. Resultatet er en øget risiko for klovlidelser og halte køer, siger han og sammenligner klovmiljøet i kostalden med det hovmiljø, som heste udsættes for i boksen og folden.

- Erfaringerne fra malkekøerne har jeg brugt i udviklingen af vores nye produkter, som effektivt lukker dyrenes sår og efterlader en stabil overflade, så såret kan heles i ro, uden negative påvirkninger fra miljøet i hesteboksen. Her er det især skadelige stoffer som ammoniak, svovlbrinter og fugt, som nedbryder hud og andet væv omkring hoven og herved bidrager kraftigt til en nedsat modstandsdygtighed mod bakterier, som giver sur stråle og muk, forklarer Jan van Wyhe-Storgaard.

Kraftig effekt

Til behandling af sur stråle bruges pulvermidlet PrimeCare Hoof, som anvendes direkte i strålefugen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Midlet neutraliserer ammoniak og andre skadelige stoffer i strålefugen og ifølge Jan Wyhe-Storgaard virker midlet hurtigt med kraftig effekt efter kun få dages brug.

PrimeCare Skin består primært af syrlige mineralske stoffer og bruges til behandling af muk. Det udtørrer muk-området og forringer skadevoldernes overlevelse. Samtidigt neutraliseres skadelige stoffer som ammoniak på hudoverfladen, og huden styrkes.

PrimeCare udstiller på Hest & Ryttermessen i Herning den 17.-20 marts 2016.