Abonnementsartikel

Der var handling bag ordene, da maskinhandler Ole Hedeman, indehaver af Ole Hedeman Maskinforretning i Sejlflod ved Storvorde, sagde ja tak til at blive ny nordjysk forhandler af amerikanske Mustang-minilæssere. Kort efter at forhandler-aftalen var på plads, kunne Scantruck A/S som dansk Mustang-importør konstatere, at den første Mustang AL 406-maskine var faktureret i Sejlflod.

- Vores første Mustang-kunde blev en anlægsgartner, og det var naturligvis dejligt hurtigt at få solgt den første maskine i en ny forhandling. Jeg kan allerede klart fornemme, at flere er på vej, siger Ole Hedeman.

Artiklen fortsætter efter annoncen

117 år på bagen

Mustang-forhandlingen betegner i sig selv et lille stykke historie i en virksomhed, som ellers har rigeligt af historie. Den nordjyske maskinhandel sydøst for Aalborg har hele 117 år på bagen. Ole Hedemans oldefar, Jens Hedeman, lagde grunden i 1898. Dermed er Ole Hedeman fjerde generation i firmaet. På trods af den imponerende baggrund er det først nu, der ruller maskiner over 2,5 ton ud fra maskinforretningen.

- Jeg ønskede at udvide mine eksisterende forhandlinger med maskiner i den tungere ende. Det har jeg fået nu med Mustang, som for de knækstyrede minilæssere spænder fra 1.721 til 3.375 kg. Der har været en reel efterspørgsel fra landmænd, entreprenører og anlægsgartnere på maskiner, som nu dækkes fint ind med primært Mustangs større modeller, fortæller Ole Hedeman.

- I forvejen har jeg gjort en del i handel med brugte minilæssere. Derfor har vi masser af kendskab til både reparation og servicering af minilæssere. Det er discipliner, vi glæder os til at udbygge med forhandlingen af nye Mustang-maskiner, siger Ole Hedeman.

- Som professionel maskinmand er man naturligvis interesseret i at kunne tilbyde et sortiment uden en masse dikkedarer. Mustang-læsserne har stort set alt som standard. Kunderne skal ikke ud i en masse tilkøb. Blandt andet er det en markant styrke, at der er konstant tilførsel af olie til redskaberne, uafhængigt af fremkørselshastigheden, forklarer maskinhandler Ole Hedeman.