Abonnementsartikel

Både danske og udenlandske mælkeproducenter lægger stor vægt på rengøringsvenlighed ved valg af inventar. For at imødekomme en række mælkeproducenters ønske om forbedret rengøringsvenlighed har OK Plast i Horsens opdateret designet af plastfoderkummen Feed-Slide. Forkanten på foderkummen er nu ændret, så den går lodret ned på betonen, og dermed kan man nemt feje langs kanten og holde gangen ren.

Familien Kruis, der driver mælkeproduktion på en gård i det sydlige Holland, var først til at tage den opdaterede plastfoderkumme i brug. Pladsen er trang som så mange andre steder i Holland. Det gælder derfor om at få mest mulig ud af den plads, man har til rådighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med foderkummerne ønsker vi at optimere tidsforbruget for indskubning af foder samt sikre, at køerne altid har rigeligt at æde, og det er samtidigt vigtigt, at inventaret er nemt at rengøre, siger Teus Kruis.

Med en foderkumme af plast undgår man tæring og ru beton, da plasten er resistent overfor syren i ensilagen. Den nye version af foderkummen lanceres i en grå farve og kan ses på Nutrifair-messen i Fredericia, der afholdes 20. - 21. januar 2016.