Abonnementsartikel

Frøentusiaster har i årevis mer eller mindre bevidst brudt reglerne om frøhåndtering, men for nylig blev reglerne på området lempet, således at frøsamlere nu med ren samvittighed kan indsamle, bytte og dyrke frø.

Det er især de danske frøsamlere, der har presset på for at få lempet lovgivningen, og ifølge www.froesamlerne.dk er Danmark er gået fra at være et af de mest restriktive til et af de mest åbne lande i forhold til udveksling og salg af frø til hobbybrug og bevaringsarbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De hidtidige stramme regler på frø-området skyldes hensynet til den kommercielle frøavl, som blandt andet har en lang tradition i Danmark.

Men hensynet til det professionelle landbrug har betydet, at de store frø-firmaer naturligt nok har koncentreret sig om et begrænset antal frøsorter, hvilket på længere sigt vil medføre en forarmning af artsrigdommen.

Men nu kan frø-entusiasterne helt lovligt være med til at bevare gamle frøsorter, frø til lægeplanter og sjældne frøsorter - alt det, som de store frøfirmaer ikke har interesse i.

På NaturErhvervs hjemmeside kan du læse mere om de nye regler for frøhåndtering.