Abonnementsartikel

Veluxfonden og Danmarks Naturfredningsforening har indgået et partnerskab, hvor fonden har bevilget en beløbsramme på op til to millioner kroner.

Pengene kan i 2016 søges af aktive ældre til projekter, hvor der gøres en særlig indsats for naturen i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Veluxfonden og Danmarks Naturfredningsforening vil med projektet gerne påskønne de mange aktive ældre, som engagerer sig i arbejde for naturen. De mange frivillige ældre gør en stor og værdifuld indsats for at passe på naturen og vise den frem for fremtidige generationer.

Yder aktiv indsats

- Veluxfonden prioriterer midler til aktive ældre, som gør en særlig aktiv indsats til glæde for både dem selv og andre samt naturen. I partnerskabet med Danmarks Naturfredningsforening vil vi gerne anerkende og opmuntre de frivillige og aktive ældre, som engagerer sig i arbejde, der værner om naturen, og som med deres indsats er med til at sikre naturen for kommende generationer, udtaler Veluxfondens direktør Ane Hendriksen på DN's hjemmeside.

Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening Ella Maria Bisschop-Larsen supplerer:

- I Danmarks Naturfredningsforening har vi over 1.500 kernefrivillige og over 125.000 medlemmer. En stor del af de frivillige hører til det "Grønne Guld" -engagerede, loyale og særdeles aktive ældre, der gør en uvurderlig indsats for dansk natur.

Ella Maria Bisschop-Larsen udtrykker endvidere glæde over udsigten til, at nye aktiviter iværksættes med milliondonationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs mere om programmet på DN's hjemmeside, hvor man også kan ansøge om at få støtte til et naturprojekt.

Om puljen

Ansøgere skal være mindst 60 år, og mindst én skal være ude af erhverv.

Ansøgere skal yde en særlig aktiv indsats for at formidle, pleje og passe på naturen gennem aktiviteter knyttet til én eller flere af Danmarks Naturfredningsforenings 95 afdelinger.

Der kan søges op til 70.000 kroner til den enkelte aktivitet.